Jubileul in Etiopia: Milostivirea incepe in familie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Jubileul în Etiopia: Milostivirea începe în familie

[2016-01-04]
"Milostivirea începe în mijlocul familiei", a spus Episcopul etiopian Tesfaselassie Medhin de Adigrat, cu ocazia deschiderii Porții Sfinte la Catedrala "Cristos-Mântuitor", informează Radio Vatican. Cu ocazia Anului Sfânt, Biserica din Etiopia încurajează cuplurile de soți separate să depășească divergențele și să se reconcilieze între ele.
Vorbind despre ocaziile date de acest timp, prelatul a spus că "Jubileul extraordinar al Milostivirii ne oferă oportunitatea de a face un pas în spate pentru a ne evalua viața în funcție de cât de milostivi am fost față de aproapele nostru. În acest sens a sosit cu adevărat momentul să fim milostivi precum Tatăl, căruia îi cerem să fie milostiv cu noi." Eparhul a anunțat că a fost pregătită pentru Anul Sfânt o broșură informativă în limba tigrină, pentru a permite credincioșilor să cunoască diversele inițiative jubiliare care vor avea loc până la 20 noiembrie 2016, atunci când se va încheia Jubileul extraordinar al Milostivirii. Episcopul a îndemnat pelerinii să facă opere de milostivire spirituală și trupească, pentru ca acest lucru să devină o obișnuință și după încheierea Anului Sfânt, văzut ca timp de reînnoire spirituală.
Eparhia di Adigrat este situată în Nordul Etiopiei, țară în care catolicii numără mai bine de 228 de mii de suflete, reprezentând 0,2% din populația majoritară ortodoxă. Conform unor studii demografice recente, până la jumătatea secolului comunitatea creștină etiopiană ar putea deveni una din cele mai numeroase din lume, datorită natalității care este în continuă creștere. Astfel, dacă în anul 1975 populația etiopiană număra 33 de milioane de oameni, la ora actuală numără 86 de milioane de oameni.
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 515, Ultimul acces: 2021-04-17 13:05:13