ZMT Cracovia: Lasati-l pe Dumnezeu sa atinga inimile voastre - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

ZMT Cracovia: Lăsați-l pe Dumnezeu să atingă inimile voastre

[2016-01-05]
În cadrul pregătirilor pentru Ziua Mondială a Tinerilor, eveniment la care va participa și Papa Francisc, în perioada 26-31 iulie 2016, la Cracovia, coordonatorul general al întâlnirii, Mons. Damian Muskus, a adresat un mesaj tinerilor. "Lăsați-l pe Dumnezeu să atingă inimile voastre cu milostivirea Sa și să le transforme", a spus Monseniorul polonez ca mesaj de pregătire pentru cei ce vor veni la Cracovia ca să participe la evenimentul care va avea loc peste șase luni. "Pregătiți-vă să experimentați surprizele extraordinare pe care Dumnezeu le-a pregătit pentru voi și cultivați misterul Domnului, care din iubire pentru noi a venit pe pământ", mai spune prelatul polonez.
"Splendoarea prezenței lui Dumnezeu poate ilumina viața cotidiană, iar iubirea Sa poate fi izvor de curaj, putere și bucurie. Duceți toate acestea aproapelui vostru, în special celor care au nevoie de speranță și de susținere. Astfel veți deveni pentru lume un semn clar al iubirii milostive a Tatălui", citim în materialul de pe situl Radio Vatican. Între timp, în toate diecezele lumii, numeroși tineri se pregătesc pentru Ziua Mondială a Tinerilor de la Cracovia. În Franța, de exemplu, Conferința Episcopală a dedicat evenimentului o secțiune specială pe propriul sit web. Prima pagină se intitulează "Trei motive pentru a merge la Ziua Mondială a Tineretului de la Cracovia".
"Trebuie mers la Cracovia, înainte de toate, pentru că tinerii polonezi pregătesc o primire excepțională; în al doilea rând, pentru a experimenta marea iubire a lui Dumnezeu față de tinerii din toată lumea; și în al treilea rând, pentru a-l întâlni pe Papa Francisc, care deja a spus: 'Eu merg!'" Secțiunea specială dedicată evenimentului conține și reflecția președintelui Consiliului pentru Pastorația Copiilor și a Tinerilor din cadrul Conferinței Episcopale Franceze, Mons. Denis Moutel, care spune: "Tinerii nu sunt viitorul Bisericii, ci mai degrabă prezentul, și jucându-ne puțin cu cuvântul 'prezent', se poate spune că ei sunt un dar pentru Biserică". Din acest gând derivă și îndemnul său la evanghelizare, văzută ca "o adevărată provocare atât pentru tineri cât și pentru Biserică".
"Tinerii au nevoie de prietenia lui Cristos. Au nevoie să se redescopere iubiți și salvați de puterea iubirii Tatălui, care îi așteaptă mereu", mai spune Mons. Denis Moutel. În încheiere, Monseniorul francez se oprește asupra figurii Sfântului Ioan Paul al II-lea, cel care a avut ideea unei astfel de inițiative. În fața barbariilor și ideologiilor totalitare din a doua jumătate a secolului trecut, s-a pus pe el însuși și toată Biserica în mâinile Divinei Milostiviri, oferind o speranță lumii.
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 504, Ultimul acces: 2021-04-13 07:50:06