Biserica din SUA marcheaza Saptamana Nationala a Migratiei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica din SUA marchează Săptămâna Națională a Migrației

[2016-01-05]
Actualmente în SUA este marcată Săptămâna Națională a Migrației, tema din acest an fiind "Străin am fost și m-ați primit". Celebrarea anuală oferă ocazia de a atrage atenția asupra dificultăților cu care se confruntă migranții, numărându-se aici și copii, refugiați, dar și victime ale traficului uman.
Chemarea la primirea străinilor joacă un rol important în viețile credincioșilor creștini și de asemenea un rol central în Jubileul Milostivirii. "Oamenii uită adesea că Sfânta Familie a fost ea însăși refugiată în Egipt", afirmă Episcopul Eusebio Elizondo, auxiliar de Seatle și președinte al Comitetului pentru Migrație al Conferinței Episcopale Americane. "Similar, refugiați din toată lumea, toți extrem de vulnerabili, fug pentru a-și salva viețile. Noi, catolicii, suntem chemați să îi primim și sprijinim."
Ca parte a celebrărilor din Săptămâna Națională a Migrației, Conferința Episcopală Americană a înființat un program de finanțare care oferă parohiilor, școlilor și altor organizații posibilitatea de a fi sprijinite financiar pentru o mai bună integrare a învățăturii Bisericii pe tema migrației în programele, materialele, evenimentele și activitățile existente. Cei ce vor beneficia de finanțare vor fi anunțați în aceste zile. Inițiativa cu Săptămâna Migrației a pornit acum 25 de ani, fiind timp de rugăciune, dar și de acțiune.
Între Diecezele care au pregătit acțiuni speciale și Liturghii în aceste zile, pentru migranți, se numără următoarele: Chicago, Illinois; Portland, Oregon; Jackson, Mississippi; și Metuchen, New Jersey. Pe situl Conferinței Episcopale sunt puse la dispoziție materiale educaționale pentru această Săptămână.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 498, Ultimul acces: 2021-04-08 05:12:40