Fiecare dintre noi poate fi o mica lumina de pace in intuneric - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Fiecare dintre noi poate fi o mică lumină de pace în întuneric

[2016-01-05]
În Riga, capitala Letoniei, se va desfășura în perioada 28 decembrie 2016 - 1 ianuarie 2017 următoarea întâlnire europeană a tinerilor de la Taizé. A anunțat aceasta superiorul Comunității din Taizé, fratele Alois, în seara zilei de 30 decembrie 2015 la Valencia, unde vineri, 1 ianuarie 2016, s-a încheiat adunarea de sfârșit de an. "Am vrea ca pelerinajul nostru din aceste zile", a spus fratele Alois joi seara, în ultima dintre meditațiile sale, "să participe la construirea Europei cu toată diversitatea sa frumoasă, în acest timp în care îndoiala riscă să se statornicească: o Europă în care popoarele să fie mai solidare unele cu altele, o Europă mai solidară cu celelalte continente", citim în materialul de pe Ercis.ro, în traducerea pr. Mihai Pătrașcu.
"Întorcându-ne acasă, toți aspirăm să fim martori ai păcii în jurul nostru. Să ne amintim: fiecare dintre viețile noastre poate deveni ca o mică lumină de pace în întuneric, chiar dacă flacăra uneori poate părea slabă". În luna februarie, doi frați vor merge să trăiască în Cuba, pentru a constitui o mică fraternitate de primire și împărtășire. Și în perioada 28 aprilie - 1 mai, superiorul de la Taizé și o sută cincizeci de tineri vor merge la București pentru a celebra Paștele cu creștinii ortodocși din România. La Valencia, de mai multe ori fratele Alois a vorbit despre Siria, unde a petrecut Crăciunul: "Ce anume putem face în fața violenței? Răspunsul pe care l-am auzit acolo a fost: ceea ce putem face este să exprimăm că Dumnezeu nu vrea violența, ci El este iubire. Trebuie să exprimăm aceasta nu numai prin cuvinte, ci cu viețile noastre. Să arătăm că Biserica este o comunitate de iubire rămânând deschiși față de cei care trăiesc în jurul nostru, exercitând ospitalitatea, apărându-i pe cei asupriți, împărtășind ceea ce avem".
Rugăciunile comune s-au desfășurat în Catedrala din Valencia, în biserica Sfânta Ecaterina, în alte locuri de cult din centrul orașului și în marile corturi pregătite de-a lungul fluviului Turia. Marți, 29 decembrie, Cardinalul Arhiepiscop Antonio Canizares Llovera i-a salutat pe tineri amintind că Biserica nu are alt cuvânt și răspuns decât pe Isus Cristos: "Pentru aceasta, veniți la El doritori de libertare, înfometați de viață deplină, însetați de sens pentru viețile voatre. Alții vă vor spune că ceea ce este important se află în altă parte, că v-ați simți mai bine în altă parte. Nu vă adăpați din băltoace când puteți să vă adăpați din acest izvor de apă vie, din acest izvor inepuizabil, singurul capabil să sature setea și căutarea voastră".
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 519, Ultimul acces: 2021-04-13 07:09:35