Calendarele si agendele liturgice pe 2016 va asteapta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Calendarele și agendele liturgice pe 2016 vă așteaptă

[2016-01-05]
Încă din ultimele zile ale anului 2015 au fost pregătite și publicate în format online, pe Catholica.ro, respectiv ca aplicații pentru Android, în Google Play, calendarele și agendele liturgice 2016, atât pentru romano-catolici cât și pentru greco-catolici. Ele permit celor interesați să poată urmări cu ușurință sărbătorile, posturile, dar și lecturile zilnice de la Sfânta Liturghie.
Mergând la www.catholica.ro/calendare/ veți găsi calendarele celor două rituri pe anul curent, nu doar ca pagină web, dar și descărcabil ca PDF - ceea ce poate fi util în special pentru cei din diaspora care nu au acces fizic la calendarele de perete. De asemenea vă recomandăm să vizitați mobile.catholica.ro unde veți găsi butoanele ce vă conduc spre aplicațiile din Google Play pentru calendarul/agenda romano/greco-catolică. De asemenea la adresa indicată găsiți varianta online a conținutului aplicațiilor (ceea ce înseamnă că și sub iOS se va vedea bine, dar doar online).
Între aplicația tip calendar și cea tip agendă diferența este că în cea din urmă se găsesc textele integrale ale lecturilor de la Sfânta Liturghie, după specificul fiecărui rit. Aceasta înseamnă că având instalația aplicată pe telefon veți putea în fiecare zi să citiți ceea ce se citește la Liturghie. De asemenea puteți folosi aplicația pentru a citi în avans lecturile, de exemplu sâmbăta lecturile de duminică. Aplicațiile sunt gratuite și nu sunt voluminoase. Ca în fiecare an, textele au fost oferite cu bunăvoință de Editurile Presa Bună, respectiv Viața Creștină.
Imagini:
Legături:
Mobile.Catholica.ro
aplicații Android

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 489, Ultimul acces: 2021-04-08 05:14:13