Liturghie arhiereasca de Anul Nou la Manastirea Vilaller, Spania - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Liturghie arhierească de Anul Nou la Mănăstirea Vilaller, Spania

[2016-01-06]
La trecerea dintre ani, 01 ianuarie 2016, Preasfințitul Părinte Episcop Timotei al Spaniei și Portugaliei, a slujit Sfânta Liturghie arhierească în paraclisul Mănăstirii Sfânta Cuvioasă Parascheva din Vilaller. Preasfinția Sa a fost înconjurat de un numeros sobor de preoți alcătuit din Părinții slujitori din obștea mănăstirii, dar și din Părinți slujitori de la Centrul Eparhial sau anumite parohii din Spania, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.
Având în vedere că ziua de 1 ianuarie este o zi de triplă bucurie duhovnicească, marcată de Praznicul Tăierii împrejur a Domnului Hristos, prăznuirea Sfântului Vasile cel Mare și bucuria începerii unui nou an, Preasfințitul Timotei a ținut un amplu cuvânt de învățătură în care explicat semnificația Tăierii împrejur a Pruncului Iisus și de ce aceasta s-a făcut a opta zi și nu într-a șaptea. A opta zi este considerată ca fiind ziua veșniciei, iar omul nu e chemat la moarte, ci e chemat să intre în veșnicie. Dumnezeu l-a creat pe om ca să aibă Viață, să se înveșnicească.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 565, Ultimul acces: 2021-04-20 02:00:13