Rugaciune in prima zi a anului la Catedrala episcopala din Caransebes - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Rugăciune în prima zi a anului la Catedrala episcopală din Caransebeș

[2016-01-06]
În prima zi din an, 01 ianuarie 2016, când Biserica Ortodoxă a sărbătorit Tăierea împrejur cea după trup a Mântuitorului Hristos și pe Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, Presfințitul Părinte Lucian a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la Catedrala episcopală din Caransebeș, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.
În cadrul Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare, s-au citit rugăciuni de mulțumire către atotputernicul Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra eparhiei în anul 2015, rugând deopotrivă mila Sfintei Treimi de a milui preoții și credincioșii Episcopiei Caransebeșului și în noul an. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Învierea Domnului din Caransebeș.
„Foarte mulți dintre credincioșii noștri au ținut să înceapă noul an cu rugăciune, iar noi i-am îndemnat în cuvântul de astăzi să-și facă timp mai mult pentru rugăciune, pentru sfintele slujbe și pentru a duce o viață autentică în Hristos. De foarte multe ori ne facem vreme pentru lucruri nefolositoare, iar pentru cele duhovnicești nu mai avem timp, dar înțeleptul Solomon în cartea «Ecclesiastul» spune că este vreme pentru toate, de aceea i-am îndemnat pe credincioși să sfideze secularizarea, să încercăm să fim mai aproape de Dumnezeu și să ne facem timp mai mult pentru cele spirituale, pentru partea cea bună a Mariei, care nu se va lua de la noi niciodată”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.
La final, chiriarhul a urat tuturor care poartă numele Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, ani mulți și fericiți, multă sănătate și binecuvântare, pace și bucurie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3435, Ultimul acces: 2021-04-08 17:33:58