Ajunul Bobotezei la Manastirea Vasiova - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ajunul Bobotezei la Mănăstirea Vasiova

[2016-01-06]
Marți, 05 ianuarie 2015, în ajunul Praznicului Bobotezei, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale și a credincioșilor de la Mănăstirea Sfântul Ilie de la Izvor Vasiova, din județul Caraș-Severin. Cu acest prilej, chiriarhul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, unită cu Vecernia Praznicului, în paraclisul de iarnă al mănăstirii, după cum ne-au precizat Diac. Pavel Canea și Darius Herea.
După Sfânta Liturghie, ierarhul, preoții și obștea monahală alături de credincioși, au pornit în procesiune la izvorul de lângă mănăstire, unde s-a săvârșit Sfințirea cea Mare a Apei. La final, Preasfințitul Părinte Lucian a binecuvântat pe toți credincioșii prezenți cu aghiasma mare și a împărțit iconițe cu Botezul Domnului.
„Ne-am bucurat că în acest an Dumnezeu a rânduit să avem un timp favorabil și astfel am putut ieși împreună cu preoții și toți credincioșii la izvorul cu apă tămăduitoare. Mulțumim lui Dumnezeu că am săvârșit și Sfânta Liturghie astăzi, în această zi de post și rugăciune, iar prin această osteneală duhovnicească credem că vom fi pregătiți să întâmpinăm așa cum se cuvine Praznicul Arătării Domnului. Îi felicităm pe toți cei care se implică la această sfântă mănăstire, pe ctitori și binefăcători, iar obștii acestui așezământ monahal îi dorim bucurie, sănătate, întru toate bună sporire și să mențină în acest loc sfânt și binecuvântat, candela credinței și a rugăciunii mereu aprinsă”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.
În prezent, Mănăstirea Vasiova este îndrumată de monahia Varvara Sântiuan, care împreună cu duhovnicul Ion Petrică și cu celelalte viețuitoare se ostenesc cu grădinăritul, apicultura, ateliere de pictură și croitorie, această mănăstire fiind o oază de spiritualitate și duhovnicie în Episcopia Caransebeșului. O evlavie deosebită acordată de pelerini și închinători Mănăstirii Vasiova, care se mai numește Mănăstirea Sfântul Ilie de la Izvor, se datorează existenței aici a unui izvor de apă cu puteri miraculoase.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3512, Ultimul acces: 2021-04-17 21:20:19