Ajunul Bobotezei la Manastirea „Sfantul Vasile cel Mare” de la Somesul Cald - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ajunul Bobotezei la Mănăstirea „Sfântul Vasile cel Mare” de la Someșul Cald

[2016-01-05]
Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat marți, 5 ianuarie 2016, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfântul Vasile cel Mare de la Someșul Cald, informează Radio Renașterea.
Potrivit rânduielii, programul liturgic a început cu Ceasurile Împărătești ale Bobotezei și s-a încheiat cu sfințirea apei, cu care Mitropolitul Clujului i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți la slujbă.
Așezământul monahal închinat Sfântului Vasile cel Mare a fost înființat acum 3 ani și este singurul din Arhiepiscopia Clujului care poartă acest hram.
„Ideea centrală a cuvântului de învățătură al Înaltpreasfințitului Andrei a fost aceea că prin Botezul Domnului a renăscut nu doar omul, ci întreg Cosmosul”, a declarat pentru Radio Renașterea stareța mănăstirii „Sfântul Vasile cel Mare”, monahia Maria Vulcu.
Cu prilejul vizitei la Mănăstirea Someșul Cald, Înaltpreasfințitul Andrei a cercetat și lucrările la noua biserică a așezământului monahal.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 476, Ultimul acces: 2021-04-09 03:20:27