Ajunul Sarbatorii Botezului Domnului la Resedinta Patriarhala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ajunul Sărbătorii Botezului Domnului la Reședința Patriarhală

[2016-01-05]
Preoții slujitori ai Catedralei Patriarhale din București au binevestit, marți, 05 ianuarie 2015, Botezul Domnului, Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și au sfințit cu Aghiasmă Mare încăperile din Reședința Patriarhală.
După săvârșirea slujbei Aghesmei celei Mari la Catedrala Patriarhală, soborul preoților slujitori și cântăreții de la Catedrala Patriarhală au mers la Reședința Patriarhală.
Acolo, au fost întâmpinați de Patriarhul României care i-a binecuvântat și a vorbit despre semnificațiile sfințirii caselor și a oamenilor prin stropirea cu Agheasmă.
„Venirea cu apă sfințită în Ajunul Botezului și în ziua Botezului Domnului, ziua sărbătorii propriu zise, în casele oamenilor înseamnă o binecuvântare deosebită, dar și o reamintire a faptului că noi suntem botezați. Apa sfințită de la botez, numită sfințirea cea mare a apei este o binecuvântare deosebită pentru că ea face legătura cu Botezul Domnului, dar și cu botezul fiecărui creștin. În mod special noi sfințim spațiul unde trăim și unde activăm. Aici este foarte important de remarcat faptul că un creștin ortodox nu închide pe Dumnezeu în Biserică și se întâlnește cu El doar atunci când merge la Biserică, ci el simte pe Hristos, simte prezența întregii Sfintei Treimi în toată viața lui și în casa sa care se pune astfel în legătura cu biserica și tot spațiul activității sale”, a spus Preafericirea Sa.
Potrivit tradiției Bisericii Ortodoxe în această zi preoții merg pe la casele credincioșilor, spre a vesti Botezul Mântuitorului nostru Iisus Hristos și pentru a le binecuvânta casele, ca și pe ei înșiși, prin stropire cu Aghiasmă Mare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 453, Ultimul acces: 2021-04-17 05:46:22