Slujire arhiereasca la Catedrala mitropolitana din Timisoara in ziua de Anul Nou - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujire arhierească la Catedrala mitropolitană din Timișoara în ziua de Anul Nou

[2016-01-05]
În ziua de Anul Nou, când Biserica Ortodoxă a prăznuit Tăierea împrejur cea după trup a Domnului și face pomenirea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala mitropolitană din Timișoara. În cadrul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a fost înconjurat de soborul slujitorilor sfântului locaș. Răspunsurile liturgice au fost date de corul catedralei, condus de Pr. Dan Dragomir, după cum ne informează site-ul oficial al Eparhiei.
După Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Banatului a adresat celor prezenți un bogat cuvânt de învățătură despre semnificațiile duhovnicești ale praznicului, ca sărbătoare ce accentuează realitatea întrupării Fiului lui Dumnezeu. Înaltpreasfinția Sa a arătat că prin împlinirea rânduielii mozaice, de a fi adus la Templul din Ierusalim pentru a primi nume și a fi tăiat împrejur, Pruncul Hristos, Mesia, se descoperă ca om adevărat, având trup real, confirmând astfel, ceea ce avea să mărturisească peste secole Biserica dreptslăvitoare prin Simbolul de Credință Niceo-Constantinopolitan. Totodată, Chiriarhul a vorbit și despre viața cu totul deosebită a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, un adevărat împlinitor al iubirii lui Hristos și apărător al învățăturii Sfintei Biserici.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4195, Ultimul acces: 2021-04-09 11:15:36