Dar si bucurie pentru Eparhia Romanului si Bacaului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Dar și bucurie pentru Eparhia Romanului și Bacăului

[2016-01-05]
La un an de la instalarea în scaunul de Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a participat luni, 04 ianuarie 2016, la slujba de Te Deum oficiată în biserica de la Hârja de către părintele arhimandrit Pimen Costea, vicar-administrativ, alături de soborul preoților consilieri și inspectori ai Centrului eparhial, după care a sfințit Centrul Multifuncțional de Economie Socială Sf. Cuv. Teoctist din cadrul Complexului social-medical de la Hârja, unde vor lucra tineri cu dizabilități, informează site-ul oficial al Eparhiei.
„A trecut un an de când ne-am angajat la lucrare sfântă și sinergică, pentru a adăuga cărămida noastră la edificiul spiritualității românești. Am ținut ca în această zi importantă pentru viața mea personală și pentru eparhie, să vin aici, pe Valea Oituzului, unde acum o sută de ani au fost conflicte în Primul Război Mondial, iar noi, acum 10 ani, am pus temelia unui așezământ pentru bătrâni, un spațiu dedicat lor, care are astăzi o strălucire aparte. Am venit să fim împreună cu dânșii, să le arătăm dragostea și prețuirea noastră, să le arătăm că suntem împreună până când Dumnezeu îi va chema în Împărăția Sa”, a declarat Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim.
În ceea ce privește Centrul Multifuncțional de Economie Socială, ridicat din donații și sponsorizări, acesta va purta hramul Sfântul Cuvios Teoctist.
„Aici va funcționa un așezământ unde se vor lucra costume naționale românești, pentru că vrem să ne structurăm mai bine identitatea noastră, promovând valorile tradiționale românești în contextul globalizări și mondializării. Am sfințit un atelier de croitorie pe care l-am închinat sfântului cuvios Teoctist, amintindu-ne de reputatul patriarh al Bisericii noastre, Teoctist Arăpașu, pe care l-am cunoscut și căruia i-am fost colaborator cândva”, a mai menționat ierarhul, în cuvântul său.
Tot aici va fi și un atelier de lumânări decorative și ornamentale.
„Beneficiile materiale, conform legii economiei sociale, vor fi reinvestite în activitățile social - misionare și cultural - educative ce vizează persoanele vârstnice instituționalizate, bătrânii de la domiciliu, copiii fără posibilități financiare, dar și pe cei cu potențial intelectual ridicat din cadrul Centrului de excelență și, nu în ultimul rând, pe tinerii din centrele de voluntariat”, a precizat Pr. Ilarion Mâță, Președintele Asociației Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 475, Ultimul acces: 2021-04-18 03:11:02