Slujire arhiereasca la sarbatoarea Catedralei din Ploiesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujire arhierească la sărbătoarea Catedralei din Ploiești

[2016-01-07]
Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat joi, 07 ianuarie 2016, Sfânta Liturghie la Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul din Ploiești. În pofida spațiului restrâns din cauza lucrărilor de construcție, ploieștenii au venit în număr mare pentru a participa la slujba închinată ocrotitorului noii catedrale din municipiu.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți despre viața deosebită a sfântului Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul Domnului.
„Sfântul Ioan Botezătorul a avut mult curaj, a avut curajul de a-i învăța pe toți cei care ajungeau la Iordan, și pe înalții demnitari și pe oamenii simplii, și le-a cerut schimbarea vieții, lucru posibil în viața fiecăruia dintre noi; «Pocăiți-vă căci s-a apropiat Împărăția Cerurilor». A cerut celor care aveau mai multe haine să dea și celor care nu au, vameșilor și ostașilor le-a cerut să fie drepți, le-a cerut să se mulțumească cu ceea ce li se cuvenea, adică le-a cerut să fie onești, a spus Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, potrivit TRINITAS TV.
În prezent, slujbele de la Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul sunt săvârșite în pridvorul locașului, construcția întregului edificiu nefiind încheiată. La finalul slujbei, parohul catedralei i-a invitat pe Preasfințitul Părinte Timotei și pe credincioși să vadă stadiul lucrărilor.
Construcția Catedralei Sfântul Ioan Botezătorul a început în anul 2007 și se află în acest moment la stadiul finisajelor interioare, urmând ca în anul următor să înceapă și lucrările la pictura interioară.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3141, Ultimul acces: 2021-04-10 00:38:47