Biserica Icoanei si-a serbat hramul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica Icoanei și-a serbat hramul

[2016-01-07]
În ziua sărbătorii Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, joi, 07 ianuarie 2016, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, a fost prezent în mijlocul credincioșilor de la Biserica Icoanei din Capitală care și-a sărbătorit hramul. Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte: Părintele arhim. Paisie Teodorescu, vicar-patriarhal, Părintele Liviu Nechita, consilier patriarhal, Părintele Ioan Popescu, Protopopul Protoieriei Sector 2 Capitală.
După citirea Pericopei Evanghelice, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a rostit un cuvânt de învățătură în care a arătat că cinstirea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul înseamnă schimbarea vieții noastre potrivit îndemnului pe care ni-l face: „Pocăiți-vă, căci s-a apropiat Împărăția cerurilor!”. Preasfinția Sa a mai spus că cea mai frumoasă cinstire a Sfântului Proroc Ioan Botezătorul este să ne trăim viața după învățăturile pe care el le-a dat mulțimilor care au venit în pustiul Iordanului să îl asculte și pe care le-a învățat că dacă cineva are două haine să dea una celui care nu are, iar dacă cineva are bucate, să facă asemenea.
Răspunsurile la strană în timpul Sfintei Liturghii au fost date de membri ai Grupului psaltic „Tronos” al Catedralei patriarhale. La finalul Sfintei Liturghii, credincioșii prezenți la sărbătoarea hramului parohiei au primit pachete cu hrană caldă.
Biserica Icoanei mai are ca hramuri următoarele sărbători: Adormirii Maicii Domnului (15 august), Sfântului Ierarh Nicolae (6 decembrie), Duminica Ortodoxiei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4139, Ultimul acces: 2021-04-14 06:22:32