Praznicul Bobotezei la Manastirea aradeana Hodos-Bodrog - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Praznicul Bobotezei la Mănăstirea arădeană Hodoș-Bodrog

[2016-01-07]
În ziua sărbătorii Botezului Domnului, miercuri, 06 ianuarie 2016, sute de credincioși au participat la Sfânta Liturghie și la Slujba de sfințire a Aghiazmei celei Mari oficiate în biserica străvechii mănăstiri Hodoș-Bodrog. Potrivit rânduielii bisericești Slujba Aghiasmei Mari se săvârșește atât în ajunul sărbătorii cât și în ziua Botezului Domnului.
„Și-n acest an, credincioșii veniți atât din părțile Aradului cât și a Timișoarei, au avut ocazia să participe, în ziua de praznic, la Sfânta Liturghie săvârșită de soborul mănăstirii după care, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, a avut loc ieșirea în procesiune la râul Mureș, așa cum s-a îndătinat, aici fiind oficiată slujba Aghiasmei Mari. După săvârșirea slujbei, părintele Nestor Iovan a adresat credincioșilor un bogat cuvânt de învățătură, insistând asupra importanței și istoricității acestui mare praznic”, a precizat Protos. Iustin Popovici, Consilier Cultural al Eparhiei Aradului.
La final, credincioșii prezenți, într-o bună rânduială și cu multă răbdare, au luat Aghiazmă Mare pe care o păstrează la loc de cinste în casele lor și o folosesc la nevoie, după rânduiala Bisericii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2740, Ultimul acces: 2021-04-14 06:22:35