Liturghie Arhiereasca la Catedrala Arhiepiscopala din Curtea de Arges - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Liturghie Arhierească la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș

[2016-01-07]
Sărbătoarea închinată Botezului Domnului Iisus Hristos a fost cinstită la 06 ianuarie 2016 și în Eparhia Argeșului și Muscelului.
Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeș, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. În cuvântul de învățătură rostit cu această ocazie binecuvântată, Înaltpreasfinția Sa a pus la inima iubitorilor de Dumnezeu și Biserica Sa, că: “Deschis este astăzi cerul și din nou Duhul Sfânt se pogoară deasupra apelor și Dumnezeu Îl mărturisește pe Fiul Său. Dacă ar fi deschiși ochii noștri sufletești și dacă urechile noastre ar putea să audă glăsuirile îngerești, am vedea pe Fiul lui Dumnezeu stând printre noi și am auzi glasul lui Dumnezeu vestind dumnezeirea Mântuitorului lumii. Să ne rugăm neîncetat și să mulțumim permanent Sfintei Treimi pentru darul vieții și să orânduim viața noastră după Legea lui Hristos”.
Credincioșii veniți de la primele ore ale dimineții au așteptat, cu răbdare, momentul cel mai important: sfințirea Aghiasmei Mari.
Slujba de sfințire a apei a fost oficiată de Chiriarhul Eparhiei în baldachinul din fața Catedralei Arhiepiscopale, fiind rostite rugăciunile de invocare a Duhului Sfânt.
Botezul lui Hristos în apa Iordanului săvârșit de Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul Domnului, se mai numește șiTeofaniesauEpifanie, adică Arătarea Fiului lui Dumnezeu.
La vârsta de 30 de ani, Mântuitorul Iisus Hristos primește botezul de la Ioan și este arătat de Dumnezeu Tatăl ca fiind Fiul Său cel iubit. Unul din scopurile pentru care Hristos S-a botezat a fost acela de a Se face model pentru noi, căciviața noastră duhovnicească începe prin Taina Botezului, așa cum lucrarea de mântuire a lumii a început prin Botezul lui Hristos, după care au urmat toate celelalte, adicăPătimirile, Răstignirea, Învierea și Înălțarea.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5953, Ultimul acces: 2024-02-19 18:40:22