Boboteaza la Tulcea in anul 2016 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Boboteaza la Tulcea în anul 2016

[2016-01-07]
Anul acesta 2016 în Episcopia Tulcii ca și în celelalte Eparhii din țară, în toate bisericile s-au săvârșit slujbe și rânduieli bisericești cu ocazia cinstirii marelui praznic al Botezului Domnului sau al Bobotezei.
Conform tradiției, Preasfințitul Părinte Visarion Episcopul Tulcii a oficiat Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Episcopală ,Sfântul Nicolae din Tulcea, în cadrul căreia a avut loc și o hirotonie întru preot, după care au urmat și îndătinatele manifestări religioase:
- La ora 12,15 preoții și credincioșii parohiilor centrale (Sf. Nicolae, Buna Vestire și Sf. Gheorghe) ale municipiului Tulcea în frunte cu Întâistătătotul Eparhiei au pornit în procesiune religioasă organizată din fața Catedralei Episcopale - str. Babadag - strada Unirii - cu destinație finală faleza Dunării, unde așteptau deja numeroși credincioși.
- La ora 12,30, Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit slujba Aghiezmei Mari pe nava Mircești, a binecuvântat apoi creștinii și apele Dunării, după care a urmat aruncarea Sfintei Cruci în Dunăre și recuperarea ei de către câțiva tineri tulceni (angajați I.S.U.).
Preasfințitul Părinte Visarion a rostit cu acest prilej un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre importanța și semnificația acestui praznic în viața creștină, care înseamnă unitate, pace în inimi și în lume, duh de rugăciune unit cu toată fapta cea bună, ca timp de binecuvântare și sfințenie, dar și de aleasă bucurie duhovnicească. Un moment emoționant a fost atunci când Preasfintia Sa a binecuvântat mulțimea credincioșilor prezentă la slujbă cu crucea recuperata din apele Dunării, după cum ne-a mărturisit Alexandru Chituță.
Pentru credincioșii participanți la slujba de sfințire a apei pe faleza Dunării, Protoieria Tulcea a pregătit 5000 de sticle cu aghiazmă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3096, Ultimul acces: 2024-02-19 22:04:10