Se va deschide cauza de canonizare pentru crestinii indieni ucisi cu brutalitate in 2008 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Se va deschide cauza de canonizare pentru creștinii indieni uciși cu brutalitate în 2008

[2016-01-06]
A fost dat oficial acordul pentru deschiderea cauzei de canonizare a aproape 100 de creștini uciși în statul indian Odisha în 2008. Deschiderea cauzei este o sursă de mândrie pentru rudele celor uciși, dar și "pentru întreaga Biserică este o mândrie, deoarece bărbații, femeile și copiii noștri, cei care au fost martirizați pentru credință, nu sunt uitați", a declarat Arhiepiscopul John Barwa în 5 ianuarie 2016. Deși cei uciși și-au pierdut adesea viețile în moduri groaznice, "moartea lor a adus înnoirea vieții și a credinței, și pentru aceasta toate familiile victimelor se simt mândre".
Arhiepiscopul Barwa conduce Dieceza de Cuttack Bhubaneswar din provincia indiană Odisha, și a fost pus responsabil de organizarea cauzei de către Cardinalul Oswald Gracias, Arhiepiscop de Bombay, președinte al Conferinței Episcopilor Catolici din India, care a dat acordul oficial pentru a se începe procesul de declarare a creștinilor masacrați în 2008 ca "martirii de la Kandhamal". După uciderea în august 2008 a lui Swami Lakshmanananda, lider al organizației naționaliste hinduse de dreapta Vishna Hindu Parishad, fundamentaliștii hinduși au atacat minoritatea creștină din districtul Kandhamal din Odisha, pe care i-au acuzat pentru ucidere.
În lunile care au urmat, aproape 100 de creștini au fost uciși pentru că au refuzat să se convertească la hinduism și 56.000 de persoane s-au refugiat în păduri, unde riscau să moară de foame sau din cauza înțepăturilor letale ale unor insecte. Au fost distruse aproximativ 6.500 de case și 395 de biserici, și circa 10.000 de persoane încă nu s-au întors, de teama represaliilor. În atacuri au fost vizate persoane care s-au convertit la creștinism de la hinduism; unele s-au reîntors la hinduism din teamă, deși continuă să creadă și să practice credința creștină în secret.
Într-un interviu publicat în 4 ianuarie, Cardinalul Gracias a declarat că a început să încurajeze activ Biserica din India să deschidă cauza martirilor din Kandhamal după ce s-a întâlnit în luna noiembrie a anului trecut cu soția unuia dintre cei uciși. A spus că vorbit deja cu Prefectul Congregației pentru Cauzele Sfinților, Cardinalul Angelo Amato, despre această cauză, și că este dispus "să vorbească personal despre violența din Kandhamal și martirii de aici cu Papa Francisc".
Arhiepiscopul Barwa a declarat la rândul său că există planuri pentru a construi un memorial pentru martiri - a fost deja aleasă o locație pentru un mic muzeu care să îi comemoreze. În timp ce tensiunile religioase din zonă s-au domolit, până acolo încât hindușii au umplut bisericile alături de creștini pentru celebrările de la acest Crăciun, Arhiepiscopul a spus că fundamentaliștii vor exista întotdeauna, dar ca și creștini "vom merge înainte cu a construi ce este mai bun". După numirea lui în Odisha în 2011, Arhiepiscopul și-a vizitat toate parohiile, toți preoții și persoanele consacrate, pentru a sta de vorbă cu ei și a le duce un mesaj de speranță. Răspunsul pe care l-a primit a fost: "Da, ne-au distrus toate proprietățile, casele, i-au ucis pe cei dragi ai noștri, dar nu ne-au distrus credința și suntem mândri de credința noastră".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 476, Ultimul acces: 2021-04-13 23:55:42