Jubileul Milostivirii deschis in Insula Reunion - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Jubileul Milostivirii deschis în Insula Reunion

[2016-01-06]
Cu ocazia jubileului Milostivirii, în Insula Reunion, situată în inima Oceanului Indian, la 800 de km de Madagascar, Episcopul Gilbert Aubry a deschis Porțile Sfinte la două dintre cele patru biserici jubiliare, Catedrala Saint Denis și biserica Preasfânta Inimă, de la Colimaçons. "Lăsați-vă cuprinși de milostivirea lui Dumnezeu pentru a fi capabili apoi să o dăruiți și altora", le-a spus prelatul credincioșilor prezenți în catedrală. În predică, Episcopul Aubry le-a reamintit celor prezenți că "Dumnezeu, prin intermediul lui Isus Cristos, se pune mereu de partea omului, chiar și atunci când oamenii înalță ziduri, acționează de capul lor sau îl renegă pe Dumnezeu Însuși", citim în materialul de pe situl Radio Vatican.
Din contră, "inima lui Isus devine simbol al relației reușite între oameni sau dintre oameni și Dumnezeu. Cu Isus cel milostiv devine posibilă conviețuirea într-o lume mai bună", a mai spus Episcopul Gilbert Aubry. În cea de-a doua celebrare, la biserica Preasfânta Inimă, Ierarhul le-a propus credincioșilor prezenți un "decalog jubiliar", care se bazează pe relația cu aproapele. În acest sens, i-a invitat pe toți să îl primească pe celălalt, să îl asculte, înțeleagă, să se facă părtași la problemele sale, să își schimbe mentalitatea, să nu îl judece, să abandoneze suspiciunile, să îl încurajeze, să îi ceară iertare și să știe să îl accepte".
Celelalte două Porți Sfinte, de la biserica Isus Milostiv din Cambuston și de la biserica Sfântul Francisc de Sales din Tampon, au fost deschise de Vicarii generali. Aceștia, în predicile lor, au reamintit importanța faptelor de milostivire sufletească și trupească, deoarece "este inutil a trece Poarta Sfântă fără nicio concretizare a milostivirii în viața cotidiană". Ceea ce contează în timpul acestui Jubileu este să devenim făcători de pace și de reconciliere în confruntările dintre persoane.
(Sursa: Radio Vatican)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 485, Ultimul acces: 2021-04-19 23:09:09