Cardinalul Ranjith a celebrat Liturghia de Anul Nou pentru prizoniere - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul Ranjith a celebrat Liturghia de Anul Nou pentru prizoniere

[2016-01-06]
Cardinalul Malcolm Ranjith din Sri Lanka a intrat în noul an celebrând Sfânta Liturghie pentru femeile ‎prizoniere și pentru copiii lor, în cea mai mare închisoare din țară. Cardinalul Arhiepiscop de Colombo a ‎celebrat Liturghia în sectorul pentru femei al închisorii Welikada din suburbiile capitalei. Sub îndrumarea capelanului închisorii, pr. Julian Patrick Perera, și a Surorilor Sfintei Familii, prizonierele au amenajat sala pentru Liturghia celebrată în limbile singaleză, tamil și engleză. Mai apoi, femeile ‎prizoniere i-au înmânat Cardinalului Ranjith câteva cereri scrise, rugându-l să intervină pe lângă guvern în numele lor pentru grăbirea proceselor și pentru a le ajuta să aibă un contact mai bun cu copiii lor, ca să se poată întoarce cât mai curând în familiile lor.
O femeie a arătat că unele dintre ele sunt în închisoare de 10 - 15 ani, spunând că guvernul ar avea de câștigat economisind cheltuielile pentru ele. În predica sa, Cardinalul Ranjith a subliniat că în ciuda încarcerării lor, viața lor nu se termină în închisoare. Le-a îndemnat să folosească timpul de aici ca o ocazie și o provocare pentru a încerca să își schimbe viața și să meargă pe calea cea bună. Le-a amintit care este demnitatea lor, și că respectul lor nu trebuie să fie distrus, în special în timpul actualului An al Milostivirii în Biserica Catolică. Le-a mai îndemnat să încerce să trăiască în Milostivirea lui Isus. La sfârșitul Liturghiei, Cardinalul Ranjith le-a înmânat daruri celor mai mici dintre copiii prizonierelor.‎

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 555, Ultimul acces: 2021-04-17 08:37:28