Biserica „Sfantul Ioan Botezatorul – Brestei” din Craiova si-a sarbatorit ocrotitorul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul – Brestei” din Craiova și-a sărbătorit ocrotitorul

[2016-01-08]
Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a oficiat joi, 07 ianuarie 2016, Sfânta Liturghie în biserica parohiei craiovene Sfântul Ioan Botezătorul – Brestei, cu prilejul sărbătorii ocrotitorului spiritual al lăcașului de cult.
„Și anul acesta credincioșii din parohia craioveană Sfântul Ioan Botezătorul- Brestei și-au sărbătorit în mod deosebit Ocrotitorul spiritual. Respectând o tradiție a ultimilor ani, în mijlocul enoriașilor a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, care a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în altarul sfântului locaș, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Momentele liturgice închinate Sfântului Ocrotitor al parohiei din cartierul Brestei s-au încheiat cu o slujbă de Parastas întru pomenirea ctotorilor și binefăcătorilor acestei biserici”, a precizat pr. Gheorghe Cioiu de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei.
În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, Mitropolitul Olteniei a evocat rolul important pe care Sfântul Ioan Botezătorul l-a avut în pregătirea lucrării mântuitoare săvârșită pe pământ de Domnul nostru Iisus Hristos. „Sfântul Ioan Botezătorul este prietenul și Înaintemergătorul Mântuitorului pentru că el Îl vestește, descoperă și mărturisește. Iar mărturia sa este adevărată pentru că el este un drept bineplăcut Domnului, un sfânt și un profet, ultimul proroc al Vechiului Testament, «cel mai mare om născut din femeie», cum îl numea însuși Mântuitorul Hristos. Dumnezeiasca arătare de la râul Iordan este un început în lucrarea mântuitoare a Domnului pe care Sfântul Evanghelist Ioan îl consemnează și până la sfârșitul Evangheliei sale toate evenimentele relatate sunt puse sub semnul Jertfei, Crucii și Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatele lumii prin răstignirea pe cruce. Și tot El este Mielul nevinovat din Apocalipsă care desface pecețile lumii și închide cartea existenței pentru a se crea un cer nou și un pământ nou. Iată de ce Sfântul Ioan Botezătorul este sărbătorit cu mare cinste de Biserica noastră, de poporul nostru care l-a apreciat și prețuit, știut fiind că și numele cele mai des întâlnite la noi sunt Ion, Gheorghe și Maria”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Irineu.
Biserica Sfântul Ioan Botezătorul - Brestei este una din putinele biserici din Cetatea Băniei ridicate in timpul regimului comunist. Lucrările de pictură interioară au fost însă finalizate abia în anul 2000, in timpul păstoririi vrednicului de pomenire mitropolit Nestor Vornicescu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1151, Ultimul acces: 2024-07-12 11:19:17