Sedinta de lucru a APOR Caras-Severin - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ședință de lucru a APOR Caraș-Severin

[2016-01-12]
Prima ședință de lucru a Asociației Părinți pentru Ora de Religie (APOR), filiala Caraș-Severin s-a desfășurat luni, 11 ianuarie 2016, la Centrul Eparhial din Caransebeș, după cum ne-a precizat Diac. Pavel Canea și Darius Herea.
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, întrunirea a avut loc în Sala de festivități Episcop Elie Miron Cristea, unde au fost prezenți preoți și mireni din toată Eparhia. Invitat la acest eveniment a fost și domnul Ioan Șolea, președintele filialei APOR din Buzău, care a prezentat celor prezenți modalitatea prin care aceștia pot devenii membrii activi APOR și totodată le-a împărtășit din experiențele și reușitele colegilor de la Buzău.
Un alt aspect avut în vedere pe ordinea de zi a fost demararea în județul Caraș-Severin a unei campanii de strângere de semnături pentru definirea clară în Constituție a ceea ce ar trebui înțeles prin noțiunea de căsătorie, adică faptul că aceasta se realizează între un bărbat și o femeie.
„Cu această ocazie ne-am reafirmat sprijinul pe care noi ca și Biserică îl oferim acestei inițiative civice demarate la nivel național pentru Familie. Într-adevăr este mare nevoie de această colaborare și dacă lucrurile la nivel național au ajuns într-o fază foarte avansată, în anumite zone ale țării, iată că și în județul Caraș-Severin inițiativa aceasta de strângere de semnături pentru organizarea unui Referendum debutează cu acest eveniment. Biserica este alături de această inițiativă, sprijină acest demers al societății civile și desigur în perioada următoare vom începe și noi prin propriile canale activitățile de ajutorare a Coaliției pentru Familie”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, inspector social-misionar și de activități cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului.
În cadrul conferinței au fost intervenții din partea auditoriului, persoane din diverse domenii de activitate, specialiști în respectivele domenii, care doresc să aducă experiența lor în folosul acestei asociații. La final au fost expuse câteva concluzii arătându-se că familia are cea mai mare responsabilitate în formarea și educarea copilului și de aceea este necesară o responsabilizare și o implicare a tuturor factorilor educaționali, Școală, Biserică, precum și întreaga societate.
„Întâlnirea de azi a însemnat un schimb util de experiență întrucât filiala noastră se află la început de drum și considerăm benefice astfel de întruniri pentru binele nostru ca popor creștin și pentru viitorul copiilor noștri”, a arătat prof. Maria Frențiu, președintele filialei APOR Caraș-Severin.
Asociația APOR s-a născut cu prilejul și pentru apărarea orei de religie, dar nu s-a limitat doar la atât și de aceea a demarat o inițiativă cetățenească de revizuire a articolului 48 alin. (1) din Constituție, în sensul următor: Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora, și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 690, Ultimul acces: 2021-11-26 10:50:14