Mircea Govor, mobilizare cu forta a preotilor pentru votarea lui Ponta presedinte: ”I-am spus la Preasfintit. La mine la usa nu mai veniti!” (Romanialibera.ro) - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mircea Govor, mobilizare cu forța a preoților pentru votarea lui Ponta președinte: ”I-am spus la Preasfințit. La mine la ușă nu mai veniți!” (Romanialibera.ro)

[2016-01-13]
Vicepreședintele CJ Satu Mare și șeful PSD Satu Mare, Mircea Govor, i-a amenințat pe primarii din județ, pe consilieri, directori de deconcentrate, directori de școli și preoți că nu vor mai primi finanțări de la Consiliul Județean, dacă nu vor mobiliza oamenii să îl voteze pe Victor Ponta în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, din 2014.
„Exact cum vorbesc cu voi, așa am vorbit și cu ei și am spus la popi în felul următor: băi, oameni buni, s-o terminat. Dacă nu vreți să fiți de partea noastră, s-aduceți să votați cu domnul Victor Ponta, eu nu vă mai cunosc. La mine la ușa nu mai veniți. Le-am spus verde în ochi. S-a terminat. Fraților, NU, la revedere, și i-am spus la pPeasfințit, a spus presfințitul trimiți în fiecare localitate, în fiecare biserică un om, ăla să trimită SMS și-n localitatea la care n-o spus să votezi cu Ponta să nu-l văd. Dar nu se mai poate. Nu se mai poate. Cum adica mă, dar ce pofte-s astea? Numa’cu mâna-ntinsă și noi ce să facem? S-o terminat. Deci preasfințitul o fost de partea noastră total. E un om extraordinar. Dar …..(neinteligibil) Și încă ceva, la toți popii dacă pierdem toate preotesele le dau afară din tot, la revedere. Le-am și spus. Toți au venit la mine să le pun preoteasa. S-a terminat. S-a pierdut, pleacă acasă. Meargă la mama dracului, nu mă interesează. Deci s-o terminat. Deci de-acum înainte intru până mă duc la…. Păi da ce suntem noi, mă, casă de binefacere, suntem proști? Nu mai suntem proști, am fost destul”, le-a transmis Govor tuturor celor prezenți la o ședință din 4 noiembrie.
Șantaj și pentru șefia ITM Satu Mare
Într-o altă ședință, din 10 iunie 2014, a spus că directorii instituțiilor deconcentrate, membrii PNL, vor fi schimbați din funcții imediat ce conducerile ministerelor de resort vor dispune această măsură,pentru că directorii deconcentratelor să facă politica Guvernului Ponta, aflat la guvernare în acel moment: ” E normal ca șefii de instituții ale statului român să facă în teritoriu politica Guvernului. Am propus și eu demult asta, măcar așa se va face curățenie și vor rămâne doar aceia care fac politica Guvernului Ponta. Nu poți face politica unui guvern cu oameni de pe vremea lui Boc. De la ministere se va da cu siguranță o direcție prin care vor fi schimbați toiți, iar eu susțin acest lucru”.
De altfel, el încerca, la acea vreme, să îl schimbe din funcție pe Cristian Sasu, care era șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare (cercetat și el pentru fals în declarații), acuzându-l pe Sasu că era un apropiat al partidului Forța Civică și, printr-o nepoată, ar fi dat informații compromițătoare presei despre membri ai PSD. De aceea, Mircea Govor a făcut demersuri pe lângă mai mulți funcționari din cadrul Ministerului Muncii,pentru ca Sasu să fie schimbat din funcție, lucru pe care l-a recunoscut, într-un dialog: ”Bă... într-adevăr din punct de vedere politic, într-adevăr eu am cerut schimbarea lui, dar asta am cerut, asta am cerut-o acum de… două -trei luni”.
El încerca să o impună în funcție pe Iustina Pop,funcționară în cadrul ITM Satu Mare. De aceea, l-a pus pe prefect să facă un control neanunțat la instituție, ca să descopere posibile deficiențe în activitatea ITM. Astfel, Govor voia să îl facă pe Cristian Sasu să renunțe la funcție.
Aceasta nu este singura dată când vicepreședintele Mircea Govor a încercat să apeleze la șantaj ca să obțină ceva ce își dorea: el a făcut presiuni și l-a denigrat pe primarul din comuna Odoreu, pentru că edilul nu a vrut să îi atribuie un contract firmei unui apropiat al lui Govor. Totodată, el este acuzat că, în perioada august-octombrie 2013, folosindu-se de influența și autoritatea funcțiilor deținute, prin intermediul lui Andrei Dolineaschi, a intervenit la persoane din conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pentru a obține numirea, detașarea, împuternicirea sau menținerea în funcții de conducere sau de execuție în cadrul nou înființatei Administrații Județene a Finanțelor Publice Satu Mare (AJFP) a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decât cele profesionale.
Vicepreședintele CJ Satu Mare este arestat preventiv, din 23 decembrie, pentru pentru șantaj și folosirea influenței în scopuri obținerii de foloase necuvenite.
Autor: Avram Eliza, Cristina Popescu

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1191, Ultimul acces: 2024-04-18 12:02:55