Reconciliere in sanul Bisericii Ortodoxe a Tinuturilor Cehe si Slovaciei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Reconciliere în sânul Bisericii Ortodoxe a Ținuturilor Cehe și Slovaciei

[2016-01-13]
În zilele de marți și miercuri, 12-13 ianuarie 2016, la Fanar, au avut loc discuții între cele două părți ale Bisericii Ortodoxe din Ținuturile Cehe și Slovaciei, care până ieri se aflau în disensiune, în urma retragerii Mitropolitului emerit Krystof. Discuțiile s-au purtat sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan de Pergam (Patriarhia Ecumenică).
În urma discuțiilor purtate, Mitropolitul Rastislav a fost recunoscut de către Patriarhia Ecumenică în demnitatea de Mitropolit Primat al Bisericii Ortodoxe din Ținuturile Cehe și Slovaciei.
Conform Agenției de Știri Romfea.gr, Mitropolitul Rastislav a cerut scuze în mod oficial pentru declarațiile făcute împotriva Patriarhiei Ecumenice și a poporului grec, lucru care a influențat în mod decisiv rezolvarea pozitivă a problemei Bisericii Cehiei și Slovaciei.
De menționat că, de asemenea, a avut loc restabilirea legăturilor dintre Mitropolitul Rastislav și Mitropolitul Simeon de Olomuc, care fusese recunoscut de Patriarhia Ecumenică locum tenens al Bisericii Ortodoxe din Ținuturile Cehe și Slovaciei.
Surse:
www.romfea.gr
www.amen.gr

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 640, Ultimul acces: 2021-11-27 10:00:36