O parohie a invitat pe oricine doreste sa vina la biserica sa stea de vorba cu un preot - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

O parohie a invitat pe oricine dorește să vină la biserică să stea de vorbă cu un preot

[2016-01-16]
În ziua de 6 ianuarie 2016, într-o parohie din Connecticut, parohul i-a invitat pe toți cei interesați să treacă pe la biserică și să stea de vorbă cu un preot - fără a fi nevoie de programare. "Doriți să stați de vorbă cu un preot?", se întreba în anunțul în ziar. "Suntem aici pentru dumneavoastră. Toți sunt bine primiți." Anunțul indica adresa bisericii catolice Sf. Matei, din Norwalk, CT, împreună cu orele între care este disponibil un preot. Cu excepția câtorva restricții de timp, ideea de "a întâlni un preot" nu punea nici o altă condiție. Totul urma să fie strict confidențial. S-a considerat a fi un mod bun de a începe Anul Milostivirii și a transpune în realitate apelul Papei Francisc la milostivire.
Potrivit parohului, răspunsul a fost "uimitor". A doua zi după eveniment, Mons. Walter Orlowski a postat pe pagina de Facebook a parohiei următorul mesaj: "Ziua de ieri a fost uimitoare. Toate perioadele de timp au fost umplute, de toate vârstele. Adolescenți... adulți... vârstnici. Familii întregi au venit la discuții. Oameni străduindu-se pur și simplu să își îmbunătățească viețile, cu teme de la nulitatea căsătoriei la reconciliere. Este o mare nevoie ca oamenii să aibă ocazia să stea de vorbă cu un preot. Oamenii caută să își îmbunătățească viețile și relațiile cu Domnul și cu Biserica".
Mons. Walter a explicat într-un interviu că ideea i-a venit în încercarea de a căuta "modalități de a ajunge la oameni. De a face Biserica mai personală, mai primitoare. În lumina Sinodului nostru Diecezan, căutăm modalități de a revitaliza Biserica - a o face mai primitoare, mai deschisă, pentru a ajuta mai mulți oameni." Preotul a anunțat inițiativa duminica la Liturghie, și apoi pe conturile de rețele sociale ale parohiei, dând un anunț și în ziarul local. Răspunsul a fost "absolut pozitiv".
"Ca preot, este o onoare să vină în biserică cineva dornic să stea de vorbă... Cu o excepție, nu cunoșteam nici una dintre persoanele care au venit. A fost grozav să stai de vorbă cu oamenii pentru prima dată. Unii chiar s-au deplasat din afara statului". "Categoric vom mai repeta aceasta. Dar intenția mea este să facem o zi întreagă - de la ora 8 a.m. la ora 8 p.m. Fără restricții de timp. Doar să avem aici un preot toată ziua, disponibil pentru oamenii care intră pentru o discuție". Altor preoți care ar dori să facă aceasta, le-a transmis: "Oamenii caută ajutor și călăuzire în Cristos. Parohul are o relație unică cu credincioșii lui... Oamenii privesc și ascultă, și apoi decid dacă vei fi deschis să îi primești, dacă ești abordabil. Și când vin, este un privilegiu extraordinar."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 608, Ultimul acces: 2021-11-27 03:21:08