Un spectacol de circ in Roma pentru saraci, refugiati, prizonieri - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un spectacol de circ în Roma pentru săraci, refugiați, prizonieri

[2016-01-14]
Biroul elemosinierului papal a anunțat un eveniment caritabil unic, programat să aibă loc în după-amiaza zilei de joi, 14 ianuarie 2016, după-amiază, la Roma: un spectacol de circ pentru săraci. Oameni ai străzii, refugiați, prizonieri și diverși nevoiași au fost invitați la momentul de divertisment, oferit gratuit de Rony Roller Circus, care a pus la dispoziție toate cele 2000 de locuri disponibile sub marele cort. Cu această ocazie, medici și infirmieri ai Serviciilor Sanitare ale Vaticanului, cu o unitate mobilă și ambulanțe din parcul auto al Vaticanului, efectuează controale medicale gratuite pentru cei care o cer.
Un comunicat dat presei subliniază că la deschidere va fi interpretat un cântec al unui compozitor și solist spaniol, el însuși om al străzii cândva, dedicat Papei Francisc și conceput ca rugăciune și ca expresie de recunoștință față de Pontif pentru apropierea sa față de cei săraci. Într-o audiență de anul trecut, Papa a spus că spectacolele de circ creează frumusețe, care este bună pentru suflet. "Cât de mult avem nevoie de frumusețe", a spus el. Conform coproprietarului circului, Rony Vassallo, în spectacolul de două ore oferit celor care nu și-l pot permite sunt incluse dresuri de cai, de lei, numere de magie, acrobații la trapez etc. "Este foarte frumos să oferim posibilitatea de a asista la această magie persoanelor dezavantajate, care altfel nu ar putea-o face. Pentru noi, artiștii, este o mare satisfacție... dorim să îi facem să se distreze și să aibă sentimentul că sunt din nou copii."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1132, Ultimul acces: 2024-05-01 16:19:00