Liturghie arhiereasca la complexul monastic de la Piatra Taieturii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Liturghie arhierească la complexul monastic de la Piatra Tăieturii

[2016-01-20]
Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a oficiat duminică, 17 ianuarie 2016, Sfânta Liturghie la complexul monastic de la Piatra Tăieturii, situat în Munții Bistriței, informează site-ul doxologia.ro.
Din soborul slujitor a făcut parte părintele stareț Antonie Brehuescu și de un sobor de preoți și diaconi.
Cuvântul de învățătură al arhiereului a reamintit celor prezenți necesitatea de a urma întocmai învățătura Sfintei Evanghelii, spre a trăi cu adevărat creștinește: „Trebuie să-I mulțumim lui Dumnezeu în fiecare clipă pentru binefacerile pe care ni le dă. Între binefaceri, se numără și necazurile, pentru că necazul ne cheamă mai repede la Dumnezeu și ne aduce aminte că suntem muritori și că trebuie să ne trăim viața după învățătura Sfintei Evanghelii, pentru a avea un sfârșit cu adevărat creștinesc”.
După Sfânta Liturghie, credincioșii împreună cu soborul de preoți și diaconi l-au urmat pe Înaltpreasfințitul Părinte Pimen la Peștera Sfântului Cuvios Antonie, unde s-au oficiat rugăciuni.
***
Lăcașul de cult din Munții Bistriței, cunoscut sub numele de Piatra Tăieturii, cuprinde biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului“, paraclisul închinat Sfântului Ilie Tesviteanul, Peștera „Sfânta Cruce“, Peștera „Sf. Antonie cel Mare“ și un corp de chilii și anexe.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2470, Ultimul acces: 2023-09-26 07:29:49