Te Deum in Catedrala patriarhala la aniversarea Unirii Principatelor Romane - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Te Deum în Catedrala patriarhală la aniversarea Unirii Principatelor Române

[2016-01-20]
Duminică, 24 ianuarie 2016, se împlinesc 157 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), moment deosebit din istoria poporului român înfăptuit la București de Adunarea Deputaților într-o clădire a Bisericii de pe Dealul Mitropoliei, pe locul căreia se află astăzi Palatul Patriarhiei.
De aceea, la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala patriarhală vor fi pomeniți domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Mitropoliții Nifon al Țării Românești și Sofronie Miclescu al Moldovei, precum și ceilalți făuritori ai Unirii Principatelor Române.
După Sfânta Liturghie, de la ora 12.00, va fi oficiat un Te Deum ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru realizarea acestui act măreț din istoria noastră națională la care Biserica Ortodoxă Română a contribuit în mod semnificativ.
Se recomandă ierarhilor și preoților din Patriarhia Română ca la Sfânta Liturghie din ziua de duminică, 24 ianuarie 2016, să fie pomeniți toți cei care au contribuit la Unirea Principatelor Române din anul 1859 și să se aducă rugăciuni de mulțumire lui Dumnezeu pentru că această Unire a constituit fundamentul statului român modern, România.
Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1144, Ultimul acces: 2024-07-13 05:54:08