Curatenia naturii, in atentia preotilor si a credinciosilor protopopiatului Nasaud - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Curățenia naturii, în atenția preoților și a credincioșilor protopopiatului Năsăud

[2016-01-20]
Credincioși și preoții din protopopiatul Năsăud iau atitudine cu privire la curățenia mediului înconjurător. Duminică, 24 ianuarie 2016, după Sfânta Liturghie, toți preoții, precum și credincioșii din protopopiatul Năsăud vor participa la întrunirile organizate de primăriile tuturor comunelor, unde vor lua hotărâri importante privind salubrizarea localităților și modul civilizat de comportament a fiecărui cetățean privind păstrarea curățeniei în propria gospodărie cât și pe stradă sau pe malul apelor, informează Radio Renașterea.
„Natura a devenit spațiu de depozitare a gunoaielor, motiv pentru care trebuie să ne mobilizăm și să nu ne batem joc de creația lui Dumnezeu”, a precizat protopopul de Năsăud, părintele Ioan Dâmbu.
„Constatăm în orice parte ne-am îndrepta că pe malul apelor, pe lângă șosele sunt gunoaie, grămezi de pet-uri și tot felul de cutii aruncate aiurea. Pentru aceasta, încă din toamnă s-a inițiat o campanie de schimbare a mentalității oamenilor privind această acțiune. Oamenii trebuie să conștientizeze că lumea în care trăim trebuie să fie curată și mai ales creștinii, care trebuie să știe că lumea în care trăim este creația lui Dumnezeu”, a precizat părintele Ioan Dâmbu.
Preotul paroh va îndruma credincioșii să-și păstreze atât curățenia sufletească cât și pe cea a mediului în care locuiesc.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1008, Ultimul acces: 2023-09-21 11:30:11