Mitropolitul Bartolomeu Anania comemorat la Cluj - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul Bartolomeu Anania comemorat la Cluj

[2016-01-20]
Vrednicul de pomenire mitropolitul Bartolomeu Anania va fi comemorat la Cluj. Sâmbătă, 30 ianuarie 2016, la finalul Sfintei Liturghii oficiată în Catedrala Mitropolitană, va fi oficiată o slujbă de pomenire, urmată de o ectenie rostită în cripta de la subsolul catedralei, unde se află mormântul ierahului, a declarat consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, părintele Bogdan Ivanov.
O seară comemorativă, dedicată celui ce a fost ierarhul și omul de cultură Bartolomeu Anania, va fi organizată luni, 1 februarie 2016, de la ora 19:00, în Muzeul Mitropoliei Clujului. Vor participa scriitori, artiști, actori și muzicieni, care vor evoca personalitatea marelui ierarh. De asemenea vor citi din operele sale și vor rememora câteva din vorbele de înțelepciune, transmise prin intermediul predicilor rostite de la amvonul catedralei, a mai spus părintele Bogdan Ivanov.
Acest prim eveniment cultural va deschide în 2016 ciclul serilor culturale organizate de Muzeul Mitropoliei Clujului.
Mitropolitul Bartolomeu a trecut la cele veșnice pe data de 31 ianuarie 2011, după ce a condus Eparhia timp de 18 ani.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5932, Ultimul acces: 2023-09-18 22:23:56