Duminica a 29-a dupa Rusalii in Parohia Jimbolia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Duminica a 29-a după Rusalii în Parohia Jimbolia

[2016-01-20]
În Duminica a 29-a după Rusalii, 17 ianuarie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a efecutat o vizită pastorală în Parohia Jimbolia, din cadrul protopopiatului Timișoara I, informează site-ul oficial al Eparhiei. Aici a fost întâmpinat de Pr. Petru Alexa, parohul bisericii cu hramul “Buna-Vestire”, de primarul orașului, de oficialitățile locale ale Poliției de Frontieră și Poliției Locale, precum și de credincioșii parohiei, prezenți în număr mare.
În cuvântul de învățătură adresat enoriașilor parohiei Jimbolia, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat mesajul central care se desprinde din Evanghelia de la Luca, cap. 17, unde se vorbește despre vindecare celor 10 leproși, și unde doar un singur lepros se întoarce și mulțumește Domnului pentru binele ce i L-a făcut. Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a arătat că mesajul Domnului nostru Iisus Hristos este mereu actual pentru fiecare generație de oameni. Într-un limbaj metaforic Părintele Mitropolit a spus că pe lângă cei 10 leproși pe care îi amintește Scriptura mai este unul, care ne reprezintă pe fiecare dintre noi, credincioșii, cei care suntem angajați pe calea mânturii, și pentru care recunoștiința este o virtute de seamă în viața duhovnicească.
Mesaj de pace și liniște pentru credincioși
De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan, a adresat un mesaj de pace și liniște credincioșilor prezenți la biserică, în contextul depistării a unui grup de 60 de imigranți, care intenționau să intre ilegal în România, pe jos, din Serbia în noaptea de vineri spre sâmbătă. “Le-am transmis credincioșilor un cuvânt de liniște și de pace, și le-am spus că autoritățile de la frontieră s-au comportat frumos și exemplar, cu cei care au venit; aceștia nu au fost bruscați, ci au fost primiți cum se cuvine, conform regulamentelor de frontieră și i-am felicitat pe cei de la Frontieră pentru modul în care s-au comportat în acest context. Toți cei 60 de imigranți, la ora actuală, au părăsit județul Timiș și sunt într-un adăpost dintr-un alt județ, unde se fac formalitățile pentru a pleca mai departe. Astfel, imaginea României este una bună, iar noi românii arătăm că suntem un popor care înțelege ce înseamnă suferința și necazul celor care-și părăsesc țara” a declarat Înaltreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan.
Biserica este pregătită să ajute
Mitropolitul Banatului a îndemnat autoritățile locale ca, în cazul în care se vor mai confrunta cu astfel de situații, să apeleze la ajutorul Bisericii și al enoriașilor. „Având în vedere că este iarnă și frig, dacă autoritățile de frontieră vor, să solicite sprijin preotului pentru a oferi haine. Biserica nu are provizii adunate, dar este pregătită să ajute. Apelul l-am lansat sutelor de credincioși, care au fost prezenți la slujbă, că dacă va apărea un alt val de imigranți, să se mobilizeze. Le-am spus și autorităților că, dacă au nevoie de sprijin, să ceară ajutor de la preot și vor fi ajutate cu tot ce se poate, fără rezervă. Dacă, cumva, o să apară mame cu copii mici în brațe, un prim ajutor cu necesarul de lapte praf va fi asigurat” a mai spus Înaltpreasfinția Sa.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2267, Ultimul acces: 2023-09-17 05:42:01