Slujire arhiereasca la Parohia Gherla I - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujire arhierească la Parohia Gherla I

[2016-01-20]
„Recunoștința este o virtute din ce în ce mai rar întâlnită”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, în cuvântul rostit duminică, 17 ianuarie 2016, zi în care Biserica a rânduit să se citească pericopa Evanghelică care ne prezintă Pilda celor 10 leproși. În această duminică, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei Gherla I, în prezența unui număr mare de credincioși, informează Radio Renașterea.
Ierarhul a precizat că recunoștința este virtute de mare preț în fața lui Dumnezeu, însă adesea oamenii uită de ea. Ca și în Pilda celor 10 leproși, când doar unul din cei 10 vindecați de Mântuitorul s-a întors să Îi mulțumească Fiului lui Dumnezeu, și în viața de zi cu zi, oamenii când trăiesc bine, uită să Îi mulțumească lui Dumnezeu pentru toate binefacerile de care se bucură: „Cam 10 % dintre oameni sunt recunoscători, iar 90 %, din nefericire, sunt ingrați pentru că nu răspund binefacerii cu recunoștință. Cea mai mare mulțumire pe care trebuie să o avem este față de Dumnezeu. Apoi, trebuie să avem recunoștință față de părinții care ne-au născut, ne-au crescut și ne-au educat, față de dascăli, față de preoții duhovnici și față de toți binefăcătorii noștri”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.
La parohia Gherla I slujesc preoții: Vasile Săsărman și Vasile Ciciovan.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1017, Ultimul acces: 2023-09-20 08:29:05