Relicvele Fericitului Pier Giorgio Frassati vor fi duse in Cracovia pentru ZMT - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Relicvele Fericitului Pier Giorgio Frassati vor fi duse în Cracovia pentru ZMT

[2016-01-21]
Relicvele Fericitului Pier Giorgio Frassati vor fi duse la Cracovia pentru Ziua Mondială a Tineretului 2016. Tânărul născut în orașul italian Torino a fost membru al mai multor mișcări de tineret catolice la începutul secolului al XX-lea, și un puternic oponent al regimului fascist. A murit de poliomielită la vârsta de 24 de ani, în 1925. A fost beatificat de Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, în 1990. În Mesajul său pentru ZMT 2016, Papa Francisc a vorbit despre exemplul Fericitului Pier Giorgio Frassati.
"Pier Giorgio a fost un tânăr care a înțeles ce înseamnă să ai o inimă milostivă care este sensibilă la cei aflați în nevoi", a scris Papa Francisc. "El le-a dat mult mai mult decât bunuri materiale. S-a dăruit pe sine dăruind timpul său, cuvintele sale și capacitatea sa de a asculta. I-a slujit pe săraci în tăcere și cu simplitate." Sfântul Părinte a spus că Fericitul Pier Giorgio a făcut ceea ce ne spune Evanghelia să facem, și a dat pomană în secret.
"Imaginați-vă că, în ziua dinaintea morții sale, când era grav bolnav, a dat îndrumări despre cum trebuie să fie ajutați prietenii lui în nevoi". "La înmormântarea lui, familia și prietenii au fost uluiți de prezența atât de multor săraci pe care nu îi cunoșteau", a spus Sfântul Părinte. "Ei se împrieteniseră și fuseseră ajutați de tânărul Pier Giorgio". Relicvele Fericitului Pier Giorgio Frassati vor fi expuse în cadrul Zilei Mondiale a Tineretului 2016 în Cracovia, în Bazilica Preasfintei Treimi a părinților dominicani.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 267, Ultimul acces: 2019-10-15 23:34:58