A treia zi din Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor 2016 la Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A treia zi din Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor 2016 la Iași

[2016-01-21]
Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași a continuat miercuri, 20 ianuarie 2016, la biserica Sfântul Anton, unde, la ora 17, s-a desfășurat o celebrare prezidată de pr. Iosif Dorcu, avându-i alături la altar pe pr. Alois Farțadi, parohul comunității gazdă, pe Mons. Benone Farcaș și alți opt preoți. La celebrare au participat persoane consacrate și numeroși credincioși veniți din toate colțurile Iașului, aflăm de pe Ercis.ro. După cântecul de la intrare "Lumea-ntreagă", au urmat rugăciuni în care a fost invocat Duhul Sfânt și rugăciuni de reconciliere.
Cuvântul de zidire sufletească a fost ținut de pr. Petru Tamaș, care și-a început predica punând o întrebare: "Cât de mult ne doare infirmitatea unei persoane dragi? Dar a propriei persoane? Mai mult decât atât, infirmitatea Bisericii ne interesează? Ne doare?" A continuat cu o frază celebră a celebrului scriitor rus Dostoievski: "Drumul spre iad îl putem parcurge singuri, dar drumul spre rai îl putem parcurge numai împreună cu celălalt". Ajungând la explicarea lecturilor, părintele a subliniat faptul că nu poți spune că îl iubești pe cel de departe dacă nu îl iubești pe cel de lângă tine. Așadar, "adevăratul ecumenism se începe cu aproapele, iubind pe cel de lângă tine, pe cel din scara blocului, pe colegul de la școală, de la locul de muncă etc".
După predică a urmat Crezul, recitarea rugăciunii universale, stropirea cu apă sfințită și recitarea Rugăciunii Domnești. După oferirea semnului iubirii frățești, cei prezenți au cântat "Dona nobis pacem". Înainte de binecuvântarea finală, pr. paroh Alois Farțadi a mulțumit părintelui ce a celebrat, Iosif Dorcu, părintelui predicator, Petru Tamaș, Mons. Benone Farcaș, rector al Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași, preoților de la altar, seminariștilor, corului, persoanelor consacrate și tuturor celor prezenți în Biserică, pentru că au răspuns cu bucurie la invitația lui Isus "Ca toți să fie una".
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:
Legături:
Album foto Picasa

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 671, Ultimul acces: 2021-11-25 14:56:38