PS Cornel prezent in mijlocul comunitatii romanesti din CittA  di Castello - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Cornel prezent în mijlocul comunității românești din CittĂ  di Castello

[2016-01-21]
PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, a fost prezent în mijlocul comunității românești din CittĂ  di Castello (Italia) duminică, 17 ianuarie 2016. A fost celebrată o Sfântă Liturghie pentru credincioșii catolici, împreună cu PS Domenico Cancian, Episcop de CittĂ  di Castello, și pr. Cristian Burcă, parohul catolic al românilor. A avut loc și o rugăciune pentru unitatea creștinilor, făcută împreună cu parohul ortodox al românilor, pr. Petru Heisu.
Coincidența cu Ziua Mondială a Migrantului și Refugiatului, și Evanghelia zilei, despre nunta din Cana, a permis PS Cornel ca în predică să îi îndemne pe conaționalii noștri să prețuiască familia și să facă tot ce pot pentru a o apăra, chiar dacă situația în care se află poate a dus la o distanțare fizică în propriile familii. Credincioșii catolici și cei ortodocși români, ca și credincioșii italieni participanți la celebrări, au fost foarte bucuroși să fie din nou împreună. De altfel, la CittĂ  di Castello este o continuă colaborare între comunități, citim în materialul de pe Angelus.Com.ro.
(Sursa: vedeți aici)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 376, Ultimul acces: 2019-09-17 01:39:17