Prezentarea Congreselor apostolice ale Milostivirii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prezentarea Congreselor apostolice ale Milostivirii

[2016-01-20]
În sala de presă a Sfântului Scaun au fost prezentate Congresele apostolice ale Milostivirii. Acestea se desfășoară la nivel european, la Roma, între 31 martie și 4 aprilie, și mondial, în Filipine, între 16 și 20 ianuarie. Congresele au fost prezentate de Cardinalul Christoph Schönborn, Arhiepiscop de Viena și președinte al Comitetului Congreselor Milostivirii, Arhiepiscopul Rino Fisichella, președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări și coordonator al Jubileului Milostivirii, și pr. Patrice Chocholski, secretar general al Congreselor și rector al Sanctuarului francez din Ars.
Cardinalul Schönborn, informează Radio Vatican, a spus că aceste congrese au fost o idee apărută între prieteni, cu Cardinalul polonez Dziwisz, lituanianul Baèkis, filipinezul Tagle, francezul Tauran, și maturată de profunda devoțiune a Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea față de Divina Milostivire. Primul congres, la nivel mondial, de acest fel a avut loc în 2008 la Roma în Bazilica San Giovanni in Laterano.
"Încă de la început", a spus Cardinalul Christoph Schönborn, "ne-am gândit să îi dăm numele de Congresele apostolice ale Milostivirii, adică, în sens larg, apostolatul milostivirii. Nu doar al devoțiunii, ci al carității, al milostivirii. Pentru aceasta sunt foarte importante mărturiile. Și sunt multe, în multe domenii. La ora actuală sunt în legătură strânsă cu un condamnat la moarte în Texas, care așteaptă să fie executat în zilele imediat următoare. Unii creștini țin legătura cu el de mai mulți ani. Sunt 12 ani de când așteaptă execuția: este un lucru înspăimântător. Chiar și Papa Francisc a fost informat cu privire la această persoană pe nume Richard. Creștinii, care îl însoțesc de ani buni pe acest condamnat la moarte și pe familia sa, fac un apostolat al milostivirii. Este mărturia apropierii lui Isus de acest om, deoarece experimentează inima milostivă a lui Cristos."
Programul Congresului european al Milostivirii prevede, printre altele, o veghe de rugăciune în Piața San Pietro, care va avea loc sâmbătă, 2 aprilie, și se va bucura de prezența Suveranului Pontif și Liturghia prezidată de Papa în Duminica Milostivirii. Referitor la programul acestui Congres, Arhiepiscopul Rino Fisichella a afirmat că "pentru vineri, 1 aprilie, mai ales pentru cei care nu vin din Italia, ne-am gândit la o noapte de reconciliere. Dimensiunea imediată a milostivirii se trăiește și prin tema iertării. Pentru aceasta în bisericile jubiliare vor fi dedicate spații de animare a confesiunilor, astfel încât trăirea milostivirii să ne ducă la experimentarea în viața personală a milostivirii lui Dumnezeu".
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1023, Ultimul acces: 2023-09-21 14:48:38