O femeie a strazii a nascut in Piata San Pietro - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

O femeie a străzii a născut în Piața San Pietro

[2016-01-20]
La primele ore ale zilei de miercuri, 20 ianuarie, doi ofițeri de poliție au asistat o femeie a străzii să de-a naștere unei fetițe în zona colonadelor adiacente Pieței San Pietro. Românca Maria Claudia, de 36 de ani, și nou-născuta au fost duse la spitalul Santo Spirito, de lângă Bazilica San Pietro, ambele fiind bine.
Arhiepiscopul Konrad Krajewski, elemosinierul papal (responsabil de actele caritabile față de săraci făcute în numele Papei), a oferit o casă femeii românce, pentru cel puțin un an de zile, într-o proprietate deținută de Vatican și administrată actualmente de Misionarele Carității ale Maicii Tereza de Calcutta. Poliția a fost alertată de situația femeii atunci când plânsetul ei a izbucnit în tăcerea dimineții. Localizând femeia și înțelegând că nașterea este iminentă, ofițerii au chemat ajutor prin radio și apoi, folosindu-se de o pătură, de jacheta unuia și de apa dintr-un termos, au ajutat-o să nască. Fetița a primit numele Irina.
Pr. Federico Lombardi SJ, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, a spus că Mariei Claudia i-a fost oferit ajutor în mod repetat, de către elemosinierul papal, "dar a fost mereu refuzat. Femeia însă a putut folosi dușurile și celelalte servicii pe care Papa Francisc le-a făcut disponibile oamenilor străzii în zona Vaticanului." Colonadele Pieței San Pietro, concepute de Gian Lorenzo Bernini ca simbolizând brațele întinse ale Bisericii, au devenit refugiu pentru unii oameni ai străzii, care vin aici noaptea să doarmă. Arhiepiscopul Krajewski îi întâlnește frecvent, împreună cu voluntari din Gărzile Elvețiene distribuind mâncare și pături, în numele Papei.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1070, Ultimul acces: 2023-09-23 18:50:56