Sesiune ecumenica: Chemati sa vestiti faptele minunate ale Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sesiune ecumenică: Chemați să vestiți faptele minunate ale Domnului

[2016-01-20]
Marți, 19 ianuarie 2016, la Institutul Teologic Franciscan a avut loc sesiunea ecumenică intitulată: "Chemați să vestiți faptele minunate ale Domnului" (cf. 1Pt 2,9), în fapt tema de anul acesta pentru Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor (18-25 ianuarie 2016). Sesiunea a fost organizată de Centrul de cercetare ecumenică și de dialog interreligios "Pax et unitas", din cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, în colaborare cu Facultatea de Teologie Pastorală, Facultatea de Filozofie "I. Duns Scotus", Academia istorico-juridică-teologică "Petru Tocănel" și cu Arhiepiscopia Ortodoxă a Romanului și Bacăului.
Moderatorul sesiunii ecumenice, pr. conf. univ. dr. Damian Ghe. Pătrașcu, a adresat un salut de bun venit, tuturor participanților și i-a prezentat pe cei care vor prezenta reflecțiile ecumenice. Un salut de prețuire, a fost transmis și IPS Ioachim Băcăuanul, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Primele reflecții ecumenice au avut un caracter eclezial-spiritual, și au fost susținute de protos. Andrei Ioniță (eclesiarh al Catedralei arhiepiscopale "Sfânta Parascheva" - Roman), și de pr. Cristinel Fodor (decan și paroh al parohiei romano-catolice "Sf. Mihail" - Săbăoani). În a doua parte, reflecțiile spirituale și ecumenice au fost susținute de dr. Dan Arvătescu (șef secție Chirurgie generală la Spitalul Municipal de Urgență - Roman) și de prof. Ovidiu Albert ("Colegiul Național Roman Vodă" - Roman), care au prezentat un ecumenism trăit și realizat în propria familie și în relațiile inter-confesionale.
La expunerea tematicii au fost prezenți, preoți ortodocși, studenți, elevi, credincioși catolici și ortodocși. La sfârșitul reflecțiilor spirituale și ecumenice, în capela Institutului Franciscan a avut loc un moment de rugăciune ecumenică, prezidat de pr. Maximilian Pal. (după materialul semnat de fr. Mihai Percă pentru OFMConv.ro)
(Sursa: OFMConv.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 269, Ultimul acces: 2019-10-18 00:58:24