A doua zi din Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor 2016 la Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A doua zi din Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor 2016 la Iași

[2016-01-20]
În cea de-a doua zi din Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, marți, 19 ianuarie 2016, la Iași momentul de rugăciune a avut loc începând cu ora 17, la Capela Surorilor Providenței (Bucium). Cel care a condus acest moment de rugăciune a fost pr. Iosif Dorcu, însoțit fiind de alți cinci preoți de la parohiile și congregațiile din localitate. La celebrare au participat persoane consacrate și numeroși credincioși veniți din toate colțurile Iașului.
Cântecul de la intrare "Unde-i iubire" i-a introdus pe toți cei prezenți într-un moment de har, unire și binecuvântare. Actul penitențial, ce a avut loc înaintea proclamării lecturilor, i-a îndemnat pe toți să recunoască faptul că sunt greșitori în fața lui Dumnezeu și că au nevoie de purificare. Cuvântul de învățătură a fost ținut de pr. Egidiu Condac, director general al Caritas Iași. Sfinția sa i-a îndemnat pe toți cei prezenți să fie niște "mesageri ai bucuriei". Dar cum putem deveni mesageri ai bucuriei? Cea mai ușoară metodă este "să vestim milostivirea lui Dumnezeu".
"Iubirea Tatălui este orientată spre Fiul. Iubirea Fiului este orientată spre om. Așadar, prima atitudine este să primim iubirea, iar a doua este să o dăruim și altora. Iubirea este darul lui Dumnezeu, iar pentru acest dar al iubirii trebuie să fim recunoscători". Cea mai mare recunoștință adusă unui prieten care ți-a dăruit o haină este să o porți. Așa și noi, a spus părintele, trebuie să punem în practică iubirea dăruită de Dumnezeu. Isus ne iubește pe toți fără să facă diferențe între catolici, ortodocși etc. Dacă El ne iubește pe toți la fel, așa și noi suntem îndemnați, chiar obligați, să iubim dezinteresat și fără a face diferențe. Părintele și-a încheiat predica cu cuvintele: "Să trăim darul iubirii și să practicăm umilința!"
După predică a urmat mărturisirea Crezului, stropirea cu apă sfințită și recitarea Rugăciunii Domnești. În cele din urmă toți și-au oferit semnul iubirii frățești după care au cântat, în semn de mulțumire, "Magnificat anima mea". Înainte de binecuvântarea finală, pr. Iosif Dorcu a dorit să mulțumească celor prezenți pentru disponibilitatea cu care participă la această Octavă de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor și a adus cu sine salutul PS Petru Gherghel.
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:
Legături:
Album foto Picasa

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 223, Ultimul acces: 2019-09-09 23:22:27