Acuzatii in Bacau: Consiliul Elevilor acuza presiuni la Colegiul Alecsandri, pentru semnarea petitiei pentru casatoria barbatilor cu femeile. Directorul: Dezinformare (Romanialibera.ro) - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Acuzații în Bacău: Consiliul Elevilor acuză presiuni la Colegiul Alecsandri, pentru semnarea petiției pentru căsătoria bărbaților cu femeile. Directorul: Dezinformare (Romanialibera.ro)

[2016-01-21]
Consiliul Elevilor și Asociația Elevilor din Bacău au susținut, într-un comunicat remis României libere, că elevii de la Colegiul Național Vasile Alecsandri au fost ”îndemnați” să semneze petiția pentru modificarea articolului 48 din Constituție, referitor la definirea căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie. În replică, directorul Colegiului a declarat, pentru Rl, că este ”o dezinformare”.
Consiliul Județean al Elevilor Bacău și Asociația Elevilor Bacău au atras atenția că la Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” din Bacău, elevii au fost ”îndemnați să semneze o petiție de natură religioasă prin care se cere schimbarea articolului 48 din Constituție. Cadrele didactice i-au catalogat pe elevi fiind ”pro-homosexuali”, dacă aceștia nu vor să semneze. Pe lângă acest abuz, minorii nu au dreptul să semneze anumite documente fără înștiințarea și acordul prealabil al tutorelui legal”, au arătat reprezentanții elevilor, într-un comunicat de presă, remis României libere, marți (vezi foto)
Pe de altă parte, directorul Colegiului ”Vasile Alecsandri”, Călin Leon Boambă, a declarat, contactat de România liberă, c㠔dacă a existat o astfel de tendință, aceasta a fost eliminată înainte de a se trece la fapte” și că este o ”dezinformare”.
Luni, Asociația Profesorilor de Religie ”Sf Paraschiva” a transmis României libere un punct de vedere în care a susținut că nici un profesor din județul Bacău nu a strâns semnături pentru modificarea articolului 48 din Constituție, în sensul definirii familiei ca fiind bazată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie.
Vineri, România liberă a semnalat că, în ultimele zile, asociația Accept, care luptă pentru drepturile persoanelor gay în România, a primit numeriase plângeri de la elevi și profesori care spuneau cum, în școlile lor, s-au făcut presiuni pentru semnarea petiției inițiate de Coaliția pentru Familie și susținute de Biserica Ortodoxă Română (BOR).
Cazurile fuseseră semnalate în județele Bacău, Neamț, Timiș și Bacău. Atunci, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Educației a precizat că ministerul a luat legătura cu inspectoratele, care nu știau despre aceste situații, și că vor transmite că aceste inițiative nu sunt permise în școli, întrucât se încalcă Legea Educației Naționale.
De asemenea, 19 organizații non-guvernamentale au trimis Ministerului Educației o solicitare prin care au cerut verificări în școli.
Conform articolului 7 din Legea Educației. ”În unitățile, în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sunt interzise activitățile care încalcă normele de moralitate și orice activități care pot pune în pericol sănătatea și integritatea fizică sau psihică a copiilor și a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic, precum și activitățile de natură politică și prozelitismul religios”.
Inițiativa privind amendarea Constituției a apărut la sfârșitul anului trecut și a fost demarată de Coaliția pentru Familie. Atunci, organizațiile membre au arătat că vor definirea ”fără echivoc” a căsătoriei. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a precizat că Biserica susține inițiativa Coaliției pentru Familie, dar dezaprobă presiunile pentru semnarea petiției în școli, atrăgând atenția că Biserica nu este implicată în aceste cazuri.
Autor: Flavia Dragan

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 272, Ultimul acces: 2019-09-08 14:52:11