Lucrarile Consiliului si Adunarii Eparhiale ale Arhiepiscopiei de Alba Iulia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Lucrările Consiliului și Adunării Eparhiale ale Arhiepiscopiei de Alba Iulia

[2016-01-21]
În Sala de Conferințe a Hotelului Parc din Alba Iulia a avut loc joi, 21 ianuarie 2016, Ședința Consiliului și Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu. După slujba de Te-Deum, Înaltpreasfinția Sa a adresat membrilor și invitaților un mesaj de bun venit, exprimându-și bucuria revederii la momentul bilanțului pentru toate activitățile desfășurate în anul care a trecut.
„În cuvântul său, Ierarhul a subliniat nevoie de a manifesta o credință pilduitoare și i-a impulsionat pe cei prezenți spre o viața dinamică în ogorul Domnului. De asemenea, Arhipăstorul Alba Iuliei a adăugat că «Noi trebuie să valorificăm timpul și talanții (…) Fiecare trebuie să aibă conștiința că suntem instrumente ale Domnului, iar pe pământ suntem străini și călători, și trebuie să arătăm dragoste lui Dumnezeu, ca răspuns al iubirii Sale». După alocuțiunea Înaltpreasfințitului Irineu, Părinții Consilieri au prezentat rapoartele celor patru sectoare ale eparhiei: administrativ-bisericesc, economic, cultural și social-misionar. La finalul ședinței, Ierarhul a mulțumit tuturor pentru implicarea în activitatea derulată pe parcursul anului trecut, arătând rolul pe care Adunarea eparhială și membrii ei, îl au în viața societății și a Bisericii, în același timp conștientizându-i că noblețea aceasta are și obligații, față de Dumnezeu și față de oameni”, a precizat Pr. Bogdan Avram, Secretar eparhial – Alba Iulia.
***
Adunarea eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 289, Ultimul acces: 2019-10-17 15:22:31