Episcopul roman ortodox al Europei de Nord in vizita pastorala in Norvegia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul român ortodox al Europei de Nord în vizită pastorală în Norvegia

[2016-01-22]
Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Europei de Nord își continuă zilele acestea vizita pastorală în comunitățile românești din Norvegia. După săvârșirea Sfintei Liturghii în parohia ortodoxă română din fiordul Haugesund - sâmbătă 16 ianuarie, duminică, 17 ianuarie a slujit Sfânta Liturghie în mijlocul românilor de la "Poarta Fiordurilor" din Bergen, fiind înconjurat de clerici și credincioși din regiune.
Începutul acestei săptămâni a fost dedicat vizitării și susținerii familiilor de români care trec prin grele momente de încercare datorate separării forțate a copiilor de părinți. Familia Bodnariu, de confesiune neoprotestantă și Familia Nan de confesiune ortodoxă sunt cele mai cunoscute cazuri care se află acum în vâltoarea procedurilor administrative și judiciare. Părintele Episcop a constatat că este vorba de persoane care nu lasă urmă de îndoială în ceea ce privește responsabilitatea și conștientizarea situației grave, dând dovadă de foarte mult echilibru duhovnicesc.
Fără a interfera în exercitarea competențelor organismelor de stat abilitate, Preasfințitul Părinte Macarie aduce mărturie despre amploarea traumelor provocate părinților și copiilor prin aceste separări. Trebuie să se înțeleagă, la nivelul tuturor organismelor abilitate, că mediul familial este cel mai potrivit cadru de educare a copiilor unde, dacă există discernământ și principii morale, își găsesc rezolvarea toate problemele.
Fiecare dintre noi, din poziția și slujirea la care suntem chemați: Stat, Biserică, familie, prieteni, cetățeni responsabili, avem obligația morală să susținem valorile familiale tradiționale și să găsim soluții pentru ca acestea să fie cultivate în interesul copiilor, respectând și aspectele culturale și spirituale la care părinții aderă. Avem obligația morală să veghem pentru ca nu cumva tăvălugul abordărilor strict instituționale să reducă relațiile din societate la proceduri administrative și date statistice. Trebuie să nu uităm că în aceste situații este vorba de oameni, suflete fragile, iar de înțelegerea situației prin care ei trec depinde și soarta viitoarelor generații de cetățeni europeni. (Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 846, Ultimul acces: 2024-03-25 09:28:11