Ziua Principatelor Romane marcata la biserica "Sfantul Pantelimon - Foisorul de Foc" - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ziua Principatelor Române marcată la biserica "Sfântul Pantelimon - Foișorul de Foc"

[2016-01-26]
Departamentul pentru copii și tineret Ateneul Sfântului Pantelimon al Parohiei Sfântul Pantelimon - Foișorul de Foc din București a marcat duminică, 24 ianuarie 2016, împlinirea a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române. Cu acest prilej, în lăcașul de cult a avut loc premiera proiecției piesei de teatru Lumina Sfântului Andrei.
Piesă de teatru dedicată Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, a fost scrisă de pr. Teleanu Bogdan și pusă în scenă de elevii clasei a III-a A de la Școală Gimnazială Maica Domnului din București sub coordonarea doamnei învățător Daniela Ignat cu scopul de a atrage atenția asupra unor cazuri sociale din parohie care necesită sprijin din partea comunității.
„Acesta a fost primul pas dintr-o acțiune mai amplă care face parte din proiectul parohial «Din mila Sfântului Pantelimon» cu care Departamentul pentru copii și tineret «Ateneul Sfântului Pantelimon» dorește să se prezinte la concursul național bisericesc «Biserica și Școala din sufletul meu», a spus pr. Bogdan Teleanu.
Următoarea etapă o constituie proiecția piesei de teatru în cadrul orei de religie de la clasa a III-A, ocazie cu care Biserica și Școală se vor implică concret în ajutorarea cazurilor sociale semnalate.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4516, Ultimul acces: 2019-10-16 05:00:34