Proiectul „Biserica si medicina in dialog”, la Arad - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Proiectul „Biserica și medicina în dialog”, la Arad

[2016-01-26]
Începând cu luna ianuarie 2016, Arhiepiscopia Aradului împreună cu Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad desfășoară proiectul parteneriat Biserica și medicina în dialog. Proiectul se vrea a fi un dialog între medicină și teologie, și, în special, o invitare adresată tinerilor de a cunoaște bioetica și antropologia creștină ortodoxă.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, prin implicarea domnului Prof.univ.dr. Aurel Ardelean, Rector fondator și Președinte al Universității de Vest Vasile Goldișși prin colaborarea cu doamna Prof.univ.dr. Coralia Adina Cotoraci,Rectorul Universității, Arhiepiscopia Aradului va realiza un nou proiect de colaborare cu Universitatea arădeană. Proiectul-parteneriat internațional, realizat în ianuarie 2016 și intitulat sugestiv «Biserica și medicina în dialog», se adresează în special Facultății de Medicină,care, din punct de vedere curricular, abordează un curriculum academic dinamic și nou, detip european pentru toate specializările.Un număr semnificativ de studenți veniți de peste hotare, din Italia, Franța, Maroc, India, Israel, Turcia, Germania, Austria, Algeria, Spania și din alte părți ale lumii studiază, în limba română sau în limbile franceză și engleză, medicina.În acest context, proiectul se vrea a fi un dialog între medicină și teologie, și, în special, o invitare adresată tinerilor de a cunoaște bioetica și antropologia creștină ortodoxă”, a precizat Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial, coordonator de proiect.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 251, Ultimul acces: 2019-10-14 05:44:47