„Chambésy: Discutii privind impedimentele la casatorie si misiunea Bisericilor Ortodoxe in lume” (basilica.ro) - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

„Chambésy: Discuții privind impedimentele la căsătorie și misiunea Bisericilor Ortodoxe în lume” (basilica.ro)

[2016-01-26]
Sinaxa Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe din întreaga lumea continuă zilele acestea la Centrul Ecumenic de la Chambésy - Geneva, Elveția. Delegația Bisericii Ortodoxe Române este condusă de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României.
În a doua zi a întrunirii, sâmbătă, 23 ianuarie 2016, s-a hotărât instituirea unui comitet de redactare pentru regulamentul de desfășurare a Sfântului și Marelui Sinod.
De asemenea, duminică seara, 24 ianuarie 2016, au fost discutate mai multe teme, dar s-a insistat mai mult pe două dintre ele și anume, impedimentele la căsătorie și misiunea Bisericilor Ortodoxe locale la promovarea idealurilor creștine ale păcii, libertății, frățietății și dragostei între popoare, teme care au fost continuate și astăzi.
Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS Pr. Teodor Gradinaciuc: „Cel mai important moment de până acum a fost reprezentat de Sfânta Liturghie oficiată de Întâistătătorii Bisericilor Autocefale ieri, 24 ianuarie 2016, în Duminica a XXXI-a după Rusalii în Biserica «Sfântul Apostol Pavel», catedrală stavropighială a Patriarhiei Ecumenice. În cadrul Sfintei Liturghii, Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului și Patriarh Ecumenic, a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța coliturghisirii și a lucrărilor Sinaxei Întâistătătorilor Bisericilor Autocefale care se desfășoară aici cu misiunea pregătirii Sfântului și Marelui Sinod. În cadrul lucrărilor s-a hotărât instituirea unui comitet de redactare pentru regulamentul de desfășurare a Sfântului și Marelui Sinod, comitet din care face parte și Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal. Duminică după amiază și în această dimineață lucrările Sinaxei au continuat cu discuții asupra temelor care urmează să fie abordate în cadrul Sfântului și Marelui Sinod cu accent pe două dintre ele, «Problema impedimentelor la căsătorie», iar a doua temă «Misiunea Bisericilor Ortodoxe locale la promovarea idealurilor creștine ale păcii, libertății, frățietății și dragostei între popoare»”.
Sinaxa are loc până în 27 ianuarie 2016.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 197, Ultimul acces: 2019-10-15 11:23:24