A V-a zi a Sinaxei de la Chambésy - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A V-a zi a Sinaxei de la Chambésy

[2016-01-26]
Lucrările Sinaxei Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe s-au desfășurat și astăzi, 26 ianuarie 2016, la Centrul Patriarhiei Ecumenice din Chambésy, Elveția.
Mai multe informații cu privire la ziua a V-a a lucrărilor a oferit pentru Radio TRINITAS Pr. Teodor Gradinaciuc.
„Discuțiile s-au axat și astăzi asupra temelor care vor fi tratate de Sfântul și Marele Sinod asupra regulamentului acestuia, dar au avut loc și discuții practice cu privire la locul desfășurării. Este deja cunoscut faptul că Sinodul nu va mai avea loc la Constantinopol în Biserica Sfânta Irina cum era prevăzut, ci în Creta, deoarece s-a dorit organizarea lui într-o țară ortodoxă. În această seară, după ședința de lucru, vor fi prezentate primele concluzii ale discuțiilor din aceste zile și hotărârile care au fost luate de Ierarhii Întâistătători întruniți în Sinaxă. Tot în această seară, Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe Locale și delegațiile lor vor merge la Institutul Ecumenic din Bossey unde Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a fost profesor în perioada 1980 – 1988”.
Delegația Bisericii Ortodoxe Române este condusă de Patriarhul României, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 201, Ultimul acces: 2019-10-13 22:13:05