Slujire arhiereasca la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujire arhierească la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad

[2016-01-26]
În Duminica a 31-a după Rusalii, a Vindecării orbului din Ierihon, Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului a slujit la biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasa Parascheva”, din incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, după cum ne-a precizat Protos. Iustin Popovici.
Cu acest prilej, Ierarhul a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în prezența a numeroși credincioși, fii duhovnicești ai preotului misionar Ciprian-Vasile Cucu, slujitor al acestui sfânt lăcaș, a bolnavilor din spital dar și a reprezentanților din partea instituției medicale.
În cuvântul de învățătură cu titlul ,,Vedere spiritual㔠(cf. I Tim. 1; Luca 18), Chiriarhul a vorbit despre vindecarea orbului din Ierihon, care nevăzând pe Mântuitorul Îi simte prezența adresându-I rugămintea vindecării, într-o formulare ce devine un temei al rugăciunii lui Iisus, acesta având vederea spirituală în locul celei trupești. Pe aceasta din urmă dorind să o dobândească pentru a contempla frumusețile creației și a tot ce se poate împlini spre binele care apropie de Dumnezeu și vederea Lui. Este o pildă pentru credincioși, care îndeamnă la câștigarea vederii lui Dumnezeu potrivit și fericirii pe care Mântuitorul o face tuturor celor cu inima curată. Obișnuit, lumina ochilor, socotită sursă a înzestrărilor celor mai de dorit ale omului, este reprezentativă pentru orice fel de vindecare iar așezământul de sănătate, cum este Spitalul Județean, este un loc unde aceasta se poate dobândi și nu doar prin strădanile oamenilor ci și cu ajutorul lui Dumnezeu. Un ajutor în această privință și înzestrarea bisericii cu hramul ,,Sfânta Cuvioasă Paraschiva”, cu o raclă ce adăpostește o părticică din moaștele Sfântului Grigorie Teologul (în ajunul prăznuirii sale dar și a Sfinților Trei Ierarhi), fiind dăruite de Eminența Sa Cardinalul Angelo Comastri, Vicarul General al Sanctității Sale pe lângă Cetatea Vaticanului, ca răsplătire a preotului dr. Vasile Cucu, fost doctorand la Roma.
La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei Seviciu a sfințit racla cu moaștele Sfântului Grigorie de Nazianz transmițând tuturor credincioșilor prezenți, conducerii Spitalului arădean, precum și bolnavilor de pe paturile de suferință, purtarea sa de grijă, rugând totodată pe Bunul Dumnezeu pentru toți cei care se ostenesc în cadrul acestei instituții medicale.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 214, Ultimul acces: 2019-10-13 08:36:17