Acad. Ionel Valentin Vlad – Doctor Honoris Causa al Universitatii Politehnica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Acad. Ionel Valentin Vlad – Doctor Honoris Causa al Universității Politehnica

[2016-01-26]
Universitatea Politehnica din București i-a acordat marți, 26 ianuarie 2016, titlul de Doctor Honoris Causa Președintelui Academiei Române, Acad. Ionel Valentin Vlad. Evenimentul a avut loc în Sala Senatului Universității bucureștene.
Din partea Bisericii Ortodoxe Române, ca delegatul al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a fost prezent la eveniment Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.
„Prelegerea Domnului Academician Ionel Valentin Vlad, ca răspuns la conferirea acestui înalt titlu academic, a fost un regal științific. Deși s-au folosit termeni de înaltă specialitate în domeniul fizicii, chimiei și a altor științe exacte totuși Domnul Academician s-a străduit să se facă înțeles și am descoperit un univers inepuizabil, acela al luminii. S-a vorbit aici despre experimente realizate în țara noastră, sub conducerea Domnului Academician Ionel Valentin Vlad, la fracțiuni de miliardime de secundă sau la miliardimi de milimetri. Ne-a surprins foarte plăcut că Domnul Președinte al Academiei, asemenea tuturor marilor savanți onești, a recunoscut că în toate aceste experimente și în toate aceste studii a simțit prezența Celui Care a creat și proniază întregul Univers. Concluzia finală a fost aceea că în domeniul cercetării luminii limitele viitoarelor cercetări științifice sunt nelimitate atât în mic cât și în mare”, a spus Preasfinția Sa.
Distincția a fost acordată atât în semn de recunoaștere a realizărilor științifice, cât și pentru cariera academică și de cercetare excepțională a omului de știință, Ionel Valentin Vlad.
„Reprezintă un lucru minunat (n.red.: conferirea acestui titlu) pentru că atunci când «Alma Mater», cea care te-a format din punct de vedere al carierei, îți oferă o astfel de onoare este un lucru extraordinar”, a precizat Acad. Ionel Valentin Vlad.
***
Acad. Ionel Valentin Vlad este inginer electronist, fizician, doctor inginer, Cercetător științific I la Institul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației și Profesor asociat la Facultatea de Fizică a Universității din București. Este membru titular al Academiei Române din anul 2009.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 207, Ultimul acces: 2019-10-14 02:24:04