Consfatuirea profesorilor de Religie din Episcopia Caransebesului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Consfătuirea profesorilor de Religie din Episcopia Caransebeșului

[2016-01-26]
La Centrul Eparhial din Caransebeș s-a desfășurat vineri, 22 ianuarie, Consfătuirea semestrială a profesorilor de Religie din Episcopia Caransebeșului, după cum ne-au precizat Diac. Pavel Canea și Darius Herea.
Întrunirea prezidată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a avut loc în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea”. În deschiderea evenimentului părintele profesor Lucian Bot, responsabil cu învățământul în Eparhia Caransebeșului a prezentat noul Regulament Eparhial privind drepturile și obligațiile profesorilor de Religie.
De asemenea le-a fost prezentat celor prezenți proiectele Centrului Eparhial pentru anul 2016, An închinat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe educației religioase a tineretului creștin ortodox. „Consfătuirea avută cu profesorii de Religie din Episcopia Caransebeșului a reliefat nevoia tot mai acută a unui dialog constant între cler și profesorii care propovăduiesc Cuvântul lui Dumnezeu în școli. În acest duh s-a decis continuarea cooptării profesorilor la evenimentele duhovnicești și culturale desfășurate sub supravegherea Centrului Eparhial în cele 10 cercuri pastoral misionare din jurisdicția eparhiei. Acest demers, care este, practic, o împreună lucrare a Bisericii cu Școala se înscrie în proiectul eparhial ce privește anul 2016 ca An omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox. Tot astăzi s-au anunțat și cele trei concursuri inițiate în eparhie cu prilejul anului omagial al educației, concursuri care au în vedere tinerii și abilitățile lor practice și intelectuale. Este vorba de un concurs de coruri școlare, un concurs de pregătire în domeniul religios și un concurs prin care se urmărește promovarea de către tineri a portului și tradițiilor din Banatul de Munte”, a subliniat părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.
Profesorii de religie au fost îndemnați totodată, să colaboreze cu Departamentul de tineret al Episcopiei, aceasta presupunând și implicarea elevilor în activitățile culturale, sociale și filantropice, organizate la nivel local sau la nivelul întregii eparhii.
„Credem că întâlnirea de astăzi a fost una foarte utilă și din punctul de vedere al Biroului de catehizare a tineretului, deoarece s-a prezentat mai în detaliu proiectul «Biserica și Școala din sufletul meu». Pe lângă acest proiect au fost prezentate și proiectele imediat următoare în care profesorii de religie sunt îndemnați să participe alături de preoți la «Zilele tineretului ortodox», cât și la proiectele care vizează părinții, un factor cheie, care nici de data aceasta nu sunt neglijați”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului.
Deopotrivă în cadrul ședinței s-a avut în vedere și răsplătirea cadrelor didactice a căror strădanii pentru promovarea adevărului de credință mântuitor, a bunei cooperări dintre Școală și Biserică, a valorilor culturale și morale ale poporului român și ale Bisericii Ortodoxe Române, dar și a acțiunilor social-filantropice desfășurate la nivel local, eparhial sau național s-au distins și au fost remarcate în mod repetat.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 216, Ultimul acces: 2019-10-11 21:34:18