Liceul „Grigore Tocilescu” din Mizil si-a sarbatorit ocrotitorul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Liceul „Grigore Tocilescu” din Mizil și-a sărbătorit ocrotitorul

[2016-01-26]
Liceul Grigore Tocilescu și-a sărbătorit în data de 25 ianuarie 2016, ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Grigorie Teologul.
Anul acesta s-au împlinit 10 ani de când frumoasa și rodnica legătura dintre această instituție de învățământ și Parohia Adormirea Maicii Domnului din Mizil s-a concretizat într-o zi aniversară. Promotorii acestei zile a liceului sunt Pr. Gheorghe Croitoru de la Biserica Adormirea Maicii Domnului - Mizil și Dl. Prof. Victor Minea, Director al liceului Grigore Tocilescu.
A fost oficiată o slujbă de Te-Deum, iar la finalul acesteia s-au pomenit profesorii, elevii și toți ostenitorii liceului care au adormit întru Domnul.
A urmat un scurt program pregătit de elevii liceului, un scurt cuvânt de învățătură despre Sfântul Grigorie Teologul susținut de Diac. Alexandru Croitoru, iar apoi au luat cuvântul diferiți invitați.
La aniversare au participat profesori, elevi și preoți din Mizil, precum și reprezentați ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova. Delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la acest eveniment a fost Pr. David Pestroiu, consilier patriarhal, care a rostit un cuvânt de felicitare colectivului profesoral și elevilor prezenți.
În semn de prețuire și de recunoștință pentru merite deosebite în păstrarea credinței strămoșești și promovarea culturii creștine Dl. Director a primit din partea Patriarhului României diploma omagială Sfântul Ioan Gură de Aur cu medalie. La rândul său, Dl. Victor Minea a înmânat invitaților diploma omagială Grigore Tocilescu.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 213, Ultimul acces: 2019-10-23 02:19:14